Güzelmansur: Birlikte güçlüyüz

24 Haziran Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM 27. dönem milletvekilliği seçiminde Hataylı seçmen, cumhurbaşkanlığı adaylığında Erdoğan´a verdiği 441 bin oyla birinci yaparken, AKP´ye de 335 bin oy verdi.

SİYASET 27.06.2018 11:40:53 0
Güzelmansur: Birlikte güçlüyüz

Akın Bodur

 Enrdoğan, Hataylı seçmenden aldığı oyla yüzde 48.5 oranında destek alırken, AKP ise 335 bin oy ve yüzde 36,1 oranıyla birinci parti oldu.
Hatay´da Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları şöyle oldu:
R.T. Erdoğan: 441.079 oy % 48.5
M. İnce: 388.608 oy % 42.8
M. Akşener: 51.225 oy % 5.64
S. Demirtaş: 21.000 oy % 2,3
T. Karamollaoğlu: 5.452 oy % 0,6
Milletvekilliği seçimi ise şu şekilde:
AKP: 335.631 oy % 36,1
CHP: 285.508 oy % 30,7
MHP: 134.982 oy % 14,5
HDP: 101.909 oy % 11
İYİ Parti: 60.946 oy % 6,5
Saadet Partisi: 8.488 oy % 0,9

Güzelmansur: Bizler, sizlerin sesi olacağız
24 Haziran seçimlerinde CHP´nin ilk sıra adayı olarak Hatay Milletvekili seçilen Mehmet Güzelmansur, halka teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği erken genel seçimleri sonrasında kesin olmayan sonuçlara göre CHP´den Hatay Milletvekili seçilen Güzelmansur, Hatay halkına seçimlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. CHP Hatay adayı olarak seçim çalışmalarını tamamlayarak, kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Mehmet Güzelmansur, “Halkımızın daha mutlu olması, daha özgür bir Türkiye´de yaşaması için çıktığımız bu yolda yanımızda olan, bize destek olan, bizi sahiplenen başta halkımız olmak üzere tüm partililerimize ve gecesini gündüzüne katıp yanımızda olup bizi biz yapan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bilinmesini isterim ki çıktığımız bu yolda bizler, sizlerin sesi olacağız. Var gücümüzle sorunlarınızın çözümü için çalışacağız. Hatay´ı yaşayabilir bir kardeşlik diyarı, ülkemizi hak, hukuk ve adalet çizgisinde özgür bir ülke yapmak için elinden geleni yapan bir vekil olacağım. Sen, ben yok biz varız. Birlikte güçlüyüz. Sağ olun, var olun' açıklamasını yaptı.

Dingil: Demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de 24 Haziran seçimlerinin Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını belirtti. Seçimde sandıklara giderek kararını irade, erdem ve cesaretten yana kullananlara teşekkür eden Dingil, iç ve dış mihrakların oyunlarına rağmen, partisinin seçimlerden zaferle ayrıldığını ifade etti.Dingil şunları belirtti: 'Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a verdikleri oylarla istikrardan, istikbalden ve istiklalden yana tavır koymuştur. Tüm hemşerilerimize verdikleri destek nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, bu yeni sistemle birlikte yeni bir kalkınma hamlesi başlatacaktır. Bu anlamda ülkemizin çok daha güzel yarınlara ulaşması için birlik beraberlik içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza güç vermeliyiz. Tek ses, tek yürek olmalıyız. Vakit Türkiye, Vakit Hatay, Vakit İskenderun vaktidir. Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hep beraber Türkiye´yi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da durmadan çalışacağız. 4 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getiren, seçim süreci boyunca çalışmalarımızda bizleri güler yüzlü ve hoşgörüyle karşılayan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı ve ‘Cumhur İttifakı´nı´ destekleyerek, partimize destek ve teveccühlerini esirgemeyen tüm halkımız başta olmak üzere, teşkilat mensuplarımıza, sandık kurullarımızda görevli üyelerimiz ve müşahitlerimize, muhtarlarımıza, esnaflarımıza, stk´lara çalışanlarımıza ve tüm gönüldaşlarımıza, şükranlarımı sunuyor, daha güzel bir Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum.'

´Seçimle, milletin iradesi ortaya çıktı´
Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, 24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Milletin iradesinin seçim sonuçlarının belirlenmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Şahin, 'Seçimlerin huzur ve sükûnet ortamı içinde gerçekleşmesi ve asayişi bozacak önemli bir toplumsal olayın yaşanmamış olması, milletimizin demokrasi kültürünü içine sindirdiğinin işareti olarak bizleri son derece mutlu etmiştir. Ortaya çıkan meclis aritmetiği, Cumhurbaşkanının ve oluşturulacak yeni hükümetin omuzlarına son derece önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Yeni bir hükümet etme sistemine geçilmiş olması, birçok belirsizliği ve toplumumuzun aşina olmadığı bir yapıyı da beraberinde getirecektir. Bütün milletimizin, daha hızlı karar alınabilen, daha istikrarlı bir idari anlayış sunacağına inanılan yeni sistemle ilgili büyük beklenti içerisindedir. Bu süreçte öncelikli olarak toplumsal ayrışmalara mahal verilmemesi, toplumun hiçbir kesiminin ötekileştirilmeden, yandaş-yandaş olmayan gibi ayrımcılığa gidilmeden, Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması en büyük beklentimizdir. Ülkemizin önünde bulunan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların bütüncül bir biçimde ele alınarak, sorunların ötelenmeden derhal çözümüne gidilmesi gerekmektedir. Bu dönemde alınacak kararların toplumsal mutabakatla, milli ve manevi hassasiyetlerimiz göz önünde bulundurularak, milletimizin geneli ile müzakere edilerek hazırlanması gerekmektedir. Yeni oluşturulacak bakanlık ve bağlı kurum ve kuruluşlarında çalıştırılacak kamu personelinin kazanılmış özlük, mali ve sosyal haklarının korunması, kamuda yeni adaletsizlik ve ayrımcılığa mahal verecek hukuk dışı uygulamalardan kaçınılması konusunda azami özenin gösterilmesi gerekmektedir. Ayrımcılığın önlendiği, kariyer, ehliyet ve liyakat ilkelerinin esas alındığı, iş güvencesine dayanan, adil ve hakkaniyetli bir kamu personel rejimi bütün kamu personelinin en büyük özlemi ve arzusudur. Kamu çalışma ilkelerine uymayan, esnek, düzensiz ve güvencesiz bir çalışma ortamı yaratan sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilerek, tüm sözleşmeli ve geçici personel, istisnasız olarak kadroya geçirilmeli ve bundan sonra kamuda kadrolu istihdam dışında personel alımı yapılmamalıdır' değerlendirmesini yaptı.

Çüter: Reyhanlı, ülkesinin bekasına sahip çıktı
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter de seçime ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Serhat ve gazi şehrimizin kahraman insanları, tarihi 24 Haziran seçimlerinde, ülkesinin ve milletinin bekasına sahip çıkmıştır. Reyhanlılı hemşerilerim, ülkemiz, Hatay ve özellikle ilçemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı her zaman uyanık olmuş gaflete, delalete kapılmamış ve fitne-fesada hiçbir zaman fırsat vermemiştir. 11 Mayıs´ta, 15 Temmuz hain kalkışma da, Zeytin Dalı Operasyonlarında şehitler vermemize rağmen hemşerilerim vakur bir duruş sergileyerek tüm Türkiye´ye örnek olmuştur. Aynı örneği 24 Haziran seçimlerinde de sergileyerek, ülkemizi dünya ülkesi yapan, bütün dünyada ki mazlumların yanında olup destek olan dünya liderimize sahip çıkmış, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için dik duruş sergilemiştir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00