Güzelmansur: Şelaleler siyasi rant kurbanı mı?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Harbiye Şelaleleri restorasyon projesi protokolünün bir an önce imzalanarak doğal mirasın korunması yönündeki çalışmaların başlatılması çağrısında bulundu.

HATAY 12.12.2021 19:32:18 0
Güzelmansur: Şelaleler siyasi rant kurbanı mı?

Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekansal Düzenlemesi ve Su Yönetimi Projesi´ne ilişkin protokolün 11 Eylül´de imzalanmasının ertelendiğini, buna ilişkin belirsizliğin devam ederken projenin ‘rafa kaldırıldığı´ yönündeki duyumlara da işaret eden Milletvekili Güzelmansur, çalışmanın sessizliğe bürünmesini eleştirdi.

CHP´li Güzelmansur, yaptığı açıklamada içinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, belediye bürokratları, AKP Hatay Milletvekilleri ve CHP Hatay Milletvekillerinin bulunduğu heyetle Harbiye Şelalesi´nin olduğu bölgede inceleme yaptıklarını ve düzenlenen toplantılar neticesinde bu bölgede restorasyon yapılmasına ilişkin karar alındığını söyledi.

Güzelmansur alınan karar sonrasında, 9 Eylül´de Hatay Valiliği´nden gelen mesajda “Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekânsal Düzenlemeler ve Su Yönetimi Projesi protokolünün 11 Eylül´de imza töreninin düzenleneceğinin” söylendiğini, ancak 13 Eylül´de gelen mesajda” protokol imza töreninin ileri bir tarihe ertelendiğinin” bilgisinin verildiğini hatırlattı.

Güzelmansur erteleme mesajı sonrası restorasyon işinin tam bir sessizliğe büründüğünü söyleyen Güzelmansur, şöyle konuştu: “Siyasi rant yüzünden bu restorasyon projesinin rafa kaldırıldığı söyleniyor. Ben buna inanmak istemiyorum. Bu doğal güzelliğin, bu antik güzelliğin siyasete, ranta hiçbir Hataylının kurban etmeyeceği inancını taşıyorum. Bu şelale tüm Hataylılarındır. Sahiplenmek, korumak, güzelleştirmek, restore etmek de tüm Hataylılara düşer. Biz bu şiarla hareket ettik. Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle konuyu sahiplendik. Harbiye şelaleleri restorasyon işi AK Parti Hatay milletvekilleri tarafından da müjdelendi. Bu protokol ne zaman imzalanacak, vaz mı geçtiniz, vazgeçtiyseniz neden vazgeçtiniz, ne zaman yapılacağı belirsiz olan bir projeyi neden müjdelediniz.”

Söz konusu protokolün bir an önce imzalanması ve restorasyonun başlaması gerektiğini söyleyen Güzelmansur, 'Harbiye Şelalesi, bölge insanının geçim kaynağında önemli bir yere sahip. Şelaleyi görmek için il dışından çok sayıda misafir ilimize geliyor. Alınan kararlar neden uygulanmıyor? Şelalenin restorasyonunun bir an önce yapılmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Vali başkanlığında 3. toplantı 2 Eylül´de

Hatay Valiliği´nden Harbiye Şelaleleri Bölgesi Mekansal Düzenlemesi ve Su Yönetimi Projesi´ne ilişkin 2 Eylül´de üçüncü toplantı gerçekleştirilerek yol haritasının belirlendiği açıklaması yapılmış, proje toplantısına Vali Doğan´ın yanı sıra Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve ilgili kurum temsilcileri katılmıştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19