Güzelmansur: "8. kez ayağa kalkacağız"

.

SİYASET 15.02.2024 12:58:00 0
Güzelmansur:

Güzelmansur:
"8. kez ayağa kalkacağız"

İskenderun/SES
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur yıkıcı 6 Şubat depremlerinin birinci anma yılında “Biz Hatay’ız. Bizi binlerce yıldır ayakta tutan hoşgörü ve iyiliktir. Daha önce 7 kez adeta yerle bir olup küllerimizden nasıl doğduysak, şimdi de tüm kötülüklere rağmen, 8. kez ayağa kalkacağız, yine küllerimizden doğmayı başaracağız” dedi
6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen bir yılı değerlendiren Güzelmansur şunları söyledi: “Yukarıdan baktığınızda şehrimizde, yakından baktığınızda içimizde kocaman boşluklar görürsünüz. Çünkü depremin üzerinden geçen koca bir yıl iyi değerlendirilmedi, verilen sözler unutuldu, yapılanlar yetersiz kaldı, sorunlar eksileceğine arttı."
Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hâlâ çadırda yaşayanlara dikkat çeken, konteynerlerde insani yaşam koşullarının oluşturulmadığını kaydeden Güzelmansur, "Bir yılda teslim etme sözü verilen konutların sadece %1’i tamamlandı. Vaat edilen eşya yardımının üstüne yatıldı. Açılan hastanelerde poliklinik hizmetleri veriliyor. Bugün dahi Hatay’da insanlar ameliyat için, doğum için şehir dışında gidiyorlar. Yine vadedilen kırtasiye, kitap yardımları yapılmadı. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim hayatı çilelerle dolu. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu sağlıklı gıdaya ulaşamıyor, yeterli beslenemiyor. Çünkü Hatay 21 yıldır yapıldığı gibi göz ardı ediliyor. Tüm bunlara rağmen biz umudu da dayanışmayı da büyüterek yeniden ayağa kalkmayı başaracağız” değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Güzelmansur: ". ayağa kalkacağız"

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19