Güzelmansur: Kamulaştırma mağdur ediyor

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: Depremzedenin elinde kalan sağlam evler, zeytinlikler, tarım arazilerine de kamulaştırmayla el konuluyor

SİYASET 15.06.2023 16:41:00 0
Güzelmansur: Kamulaştırma mağdur ediyor

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da depremzede vatandaşın sağlam evinin olduğu arazilerde ya da zeytinlikler ve tarım arazilerinde yapılan haksız kamulaştırmaları Meclis gündemine taşıdı.

11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinde yıkılan toplam bina sayısının yarısının Hatay’da bulunduğunu vurgulayan Güzelmansur, Hatay’ın yeniden yapılandırılması kapsamında, TOKİ tarafından inşa edilecek afet konutları için alınan kamulaştırma kararlarının depremzede vatandaşı mağdur ettiğini belirtti. Kamulaştırılan alanlarda vatandaşların sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin bulunduğuna dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorunu önerge ile TBMM’ye taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Hatay’da özel mülkiyet kapsamında kamulaştırılan zeytinlik ve tarım arazisi miktarının ilçe ve mahalle bazındaki detaylarını soran Güzelmansur, “Acele ve yanlış yapılan kamulaştırmalar depremzede vatandaşlarımızın yuvalarını ve ekmek teknelerini, ederinin çok altında fiyatlarla ellerinden almaktadır. Hatay’da uygun ve boş hazine arazileri dururken vatandaşın özel mülkünün kamulaştırılması afetin ranta dönüştürüldüğüne yönelik şüpheleri kuvvetlendirmektedir” dedi.

Güzelmansur’un önergesinde yer alan diğer sorular şunlar:

Hatay’da afet konutu inşa etmek üzere kamulaştırılan özel mülkiyet kapsamındaki taşınmazlardan kaçında vatandaşımızın sağlam veya az hasarlı konutu bulunmaktadır?  Bunların ilçe ve mahalle bazındaki sayıları nedir?
6 ve 20 Şubat depremleriyle yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da işsiz ve gelirsiz kalan vatandaşlarımızın sahip olduğu az sayıdaki taşınmazına da kamulaştırma yoluyla el konulmasını doğru ve adil buluyor musunuz?
Hatay’da vatandaşlarımızın sağlam evlerinin, zeytinliklerinin veya tarım arazilerinin değerinin çok altında fiyatlarla kamulaştırılmasına yönelik kararların iptaline yönelik bir çalışma var mıdır?


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19