Güzelmansur´dan araştırma önergesi

Kayıp çocuklara geç ulaşılmasının araştırılmasını istedi

SİYASET 16.07.2018 10:50:10 0
Güzelmansur´dan araştırma önergesi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hassa´nın kırsal kesimindeki mahalledeki ormanlık alanda kaybolan ve sekiz gün sonra cansız bedeni bulunan 6 yaşındaki Ufuk Tatar ve diğer kayıp çocuklarımızın arama-kurtarma çalışmalarındaki ihmallerin araştırılması; arama-kurtarma çalışmalarının eksik/aksak yönlerinin tespit edilmesi; çocuklara özel bir arama-kurtarma mekanizmasının kurulması ve bunun için gerekli yasal mevzuatın geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.
Güzelmansur ve bazı milletvekillerinin imzasını taşıyan araştırma önergesinde, kayıp çocuk olayları anımsatılarak, “Son zamanlarda genellikle kayıp çocukların cansız bedenlerine ulaşılması, nüfusumuzun yüzde 28,3´ünü oluşturan çocukların ailelerini ve yakınlarını diğer bir deyişle ülke nüfusunun tamamını arama-kurtarma faaliyetlerini sorgulamaya itmektedir” ifadesine yer verildi.
Kamuoyunu yasa boğan kayıp çocuk vakalarındaki arama-kurtarma çalışmalarının da ifade edildiği araştırma önergesinde, Hatay´da, 1 Temmuz 2018 tarihinde kaybolan 6 yaşındaki konuşma engelli Ufuk Tatar´ın arama-kurtarma çalışmalarının sekizinci gününde cansız bedenine ulaşıldığı da anımsatılarak, şunlara yer verildi: 'Otopsi raporunda Ufuk Tatar´ın yüksek bir yamaçtan düşme sonucu hayatını kaybettiği ve dört gün yaşam mücadelesi verdiği belirtilmektedir. Otopsideki bu detay Ufuk´a dört gün önce ulaşılabilseydi şimdi yaşıyor olabileceği ihtimalini kuvvetlendirmektedir.”
Önergede, Ankara´nın Polatlı ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara´nın arama-kurtarma çalışmalarının sekizinci gününde, Ağrı´da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir´in ise arama-kurtarma çalışmalarının 18.i gününde cansız bedenlerine ulaşıldığı, Diyarbakır´ın Silvan ilçesinde 1 Temmuz´da kaybolan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz´ın hâlâ bulunamadığı da ifade edildi.
Günümüz teknoloji olanaklarıyla kayıp çocuklara 1-2 hafta boyunca ulaşılamamasının düşündürücü olduğunu anlatan Güzelmansur, şu açıklamayı yaptı: 'Telefon dinleme, MOBESE, drone gibi takip teknolojilerinin oldukça geliştiği ve yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde bir veya iki hafta boyunca kayıp çocuklara ulaşılamaması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle, arama-kurtarma çalışmalarında ihmal olup olmadığının, eğer bir ihmal yok ise sistemin zaaflarının acilen ve Meclis düzeyinde araştırılması kaçınılmazdır. Bugüne kadar yaşadığımız elim olaylar çocuklara özel bir arama-kurtarma sistemi geliştirilmesinin zaruriyetini göstermektedir. Bu amaçla hazırladığımız araştırma önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´na sundum. Şimdi tüm partilerin desteğini bekliyorum.'


Anahtar Kelimeler: mehmet güzelmansur

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19