Güzelmansur´dan ´engelli maaşı´ teklifi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 2022 sayılı kanunla bağlanan engelli aylıklarının hane geliri nedeniyle kesilmesinin önüne geçmeyi öneren bir kanun teklifi hazırladı.

SİYASET 8.03.2019 10:18:29 0
Güzelmansur´dan ´engelli maaşı´ teklifi

Akın Bodur/İskenderun

 Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığı´na sunduğu kanun teklifi, 2022 sayılı kanunun 2. maddesinin üçüncü fıkrasında değişiklik öngörüyor. Teklifin yasalaşması halinde engelli maaşının bağlanmasında hane geliri yerine kişi geliri esas alınacak.
Milletvekili Güzelmansur, kanun teklifi gerekçesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Engelli aylığının bağlanma amacı engelli vatandaşlarımızın yoksulluğa düşmesinin önlenmesidir. Ancak engelli aylığının bağlanması için yasanın öne sürdüğü bir şart olan ‘hanedeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması´ kriteri ne sosyal devlet anlayışıyla ne de engelli aylığı bağlama amacı ile örtüşmektedir. Bu kriter nedeniyle binlerce engelli vatandaşımızın engelli aylığı kesilmektedir. Oysaki ülkemizde bir kişinin aylık asgari geçim maliyeti 2 bin liranın üzerindedir. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 6.608 TL´ye yükselmiştir. Hal böyleyken, hane içinde kişi başına düşen geliri 674 TL olan engelli vatandaşlarımızın engelli aylığının kesilmesi ülkemiz şartlarına uygun düşmemektedir. Bu uygulama engelli vatandaşlarımızı diğer aile bireylerine muhtaç ve bağımlı hale getirmektedir. Bu nedenle engelli maaşı bağlama şartları arasında yer alan hane geliri yerine maaş bağlanacak kişi gelirinin esas alınması gerekmektedir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57