Güzelmansur´dan parlamentoda basın toplantısı

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ´da yaşanan susuzluk, katı atık bertaraf tesisi ve Hatay salça üreticisinin sorunlarıyla ilgili TBMM´de basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 28.07.2021 15:40:02 0
Güzelmansur´dan parlamentoda basın toplantısı

İskenderun/SES

 Hatay´ın, ülkenin en fazla vergi ödeyen 7.i ili olmasına rağmen ´en az kamu yatırımı yapılan, en az kamu hizmeti alan ve iktidarın aldığı kararlardan da olumsuz yönde en çok etkilenen illerden biri´ olduğunu ifade eden milletvekili Güzelmansur, Samandağ´da yaşanan susuzluk sorunuyla ilgili HBB´nin gerekli kamulaştırmaları yapıp DSİ´ye bildirmesine rağmen DSİ´nin ihaleye çıkmadığını anlatarak, şöyle dedi: 'Hatay´ın en büyük ilçelerinden biri olan Samandağ´da çok ciddi derecede su sıkıntısı yaşanıyor. Samandağlı hemşerilerimin susuzluk çekmelerinin nedeni de Devlet Su İşleri´nin üzerine düşeni yerine getirmemesinden kaynaklanıyor. Samandağ´a içme suyu temin edilebilmesi için HATSU 6 depo ve terfi merkezi yerlerinin kamulaştırmasını tamamladı. Nisan ayı başında Devlet Su İşleri´ne gönderdi. Devlet Su İşleri´nin bu noktada yapması gereken Karaçay Barajı isale hattını ikmal ihalesiyle tamamlamasıdır. Ancak her ne hikmetse Devlet Su İşleri üç ay geçmesine rağmen bu ihaleye çıkmadı, Samandağ´ı susuzluğa mahkûm etti. Buradan Devlet Su İşleri yetkililerine soruyorum: evrakları, her şeyi hazır olan ihaleye çıkmak için ne bekliyorsunuz? Bu ihaleyi bir an önce tamamlayın, Samandağlıları susuzluktan kurtarın. Hatay Büyükşehir Belediyesi katı atık bertaraf tesisi süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürüncemede bırakıldı. Burayla ilgili mahkeme kararına ağmen bakanlık ´ÇED olumlu kararı´ vermiyor. Olumsuz bir karar da vermiyor. Sanki süreç özellikle sürüncemede bırakılıyor. Sonra da bu sahaya durmadan ceza kesiliyor. Oysaki burada çöp sahası dolmuş halde. Bitişikte uygun yer olmasına rağmen buna neden uzun süredir olumlu karar verilmiyor? Burada yetkililerin yaptığı iş, milletin yararına değildir. Halkın yararına olmasına rağmen, siyasi saiklerle, böyle süreci uzatmak, üstüne sürekli para cezası kesmek, devlet adamlığına da yakışmaz, millet sevgisi-hizmet adamlığı iddialarına da ters düşer. Dolayısıyla bu konuyla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na sesleniyorum: Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin katı atık bertaraf tesisi ile ilgili kararı süründürmekten vazgeçin. Bir an önce olumlu kararı verin.”
Tarım ve Orman Bakanlığı´nın, Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği´nde yaptığı değişiklik nedeniyle Hatay salça üreticilerinin üretim yapamaz duruma geldiğini belirten milletvekili Güzelmansur, tebliğde yapılan değişiklikle üreticinin Hatay salçası üretmesi imkânsız hale getirildiğini, değişiklikle, Hatay biber salçasının üretiminin tehlikeye girdiğini kaydetti. Güzelmansur, 'Çünkü salçanın içindeki tuz ve koruyucu oranını değiştiren bu tebliğ, endüstriyel salça düşünülerek yapılmıştır. Geleneksel salça üretiminde de, endüstriyel salça standartlarına uyulması beklenilmektedir. Bu tuhaf standart nedeniyle Hatay salça üreticileri bu yıl üretim yapamayacaklar, üretici perişan. Üretim olmayınca biber tarlada kaldı. Bu çok çok büyük bir yanlışlıktır. Tarım ve Orman Bakanlığı´na sesleniyorum: Bu yanlıştan bir an önce dönün. Tebliğde yaptığınız değişiklikten yöresel ürünü muaf tutun. Aksi halde meşhur Hatay salçası diye bir salça kalmayacak' diye konuştu.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42