H. Diken, sonsuzluğa uğurlandı

İskenderun´da uzun süre gazetecilik yapan Hilmi Diken (61), yakalandığı hastalığa yenik düştü ve yaşamını yitirdi.

GÜNCEL 10.08.2021 20:23:33 0
H. Diken, sonsuzluğa uğurlandı

Nesrin Geyik--Gülsenem Karaaslan/İskenderun


Bir süredir sağlık sorunu yaşayan ve hastana ile evinde tedavi gören Diken, önceki gün tedavi gördüğü İskenderun devlet hastanesinde yaşamını yitirerek, sevdiklerinden ayrıldı.
İskenderun´da yerel yayın yapan Analiz Gazetesinin sahibi olan Diken, evli ve 2 çocuk babasıydı. Hatay Eğitim Enstitüsü mezunu olan Hilmi Diken, kentte yayın yapan bazı televizyonlarda görev yapmış, Milliyet gazetesinin İskenderun muhabirliği görevinde de bulunmuştu.
Diken´in dün kaldırılan cenazesine ilişkin ilk tören sekreterlik görevini yürüttüğü İskenderun Gazeteciler Cemiyeti önünde yapıldı. Daha sonra Kaptanpaşa Camiinde kılınan öğle namazına müteakip, Diken´in cenazesi Çankaya Asri Mezarlığında toprağa verildi. Hilmi Diken´in cenaze törenine, eşi Mehtap, kızı Burcu ve oğlu Uğur Efe, gazeteci kardeşi Yaşar Diken, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili Abdulkadir Aksu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Eserdemir, kentteki gazeteciler ile gazeteci derneklerinin başkan, temsilci ve yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Diken için yayımladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 'İskenderun basın camiasının değerli yazarlarından, gazeteci ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Hilmi Diken´in bir süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek vefat ettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah´tan rahmet; ailesine, sevenlerine, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine ve tüm basın camiasına başsağlığı dilerim.'
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Diken´in ölümü üzerine İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına taziye mesajı gönderdi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilcisi Akın Bodur da Diken´in vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ailesi ve kentteki gazetecilere başsağlığı dileğinde bulundu.

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23