“HADO artık Arsuz´a malolmuştur”

Arsuz Madenli´deki barınağın adres gösterildiği Hatay Deniz Otobüsü HADO için İskenderun´un yeniden gündeme gelmesi Arsuz´daki sivil toplum kuruluşlarını buluşturdu.

GÜNCEL 2.09.2019 10:35:21 0
“HADO artık Arsuz´a malolmuştur”

İskenderun/SES

Yat Limanı ve Su Sporları merkezine dönüştürülen Madenli Balıkçı Barınağının HADO´nun da merkezi olarak açıklandığını, buna yönelik hazırlık yürütüldüğünü belirten Arsuz Belenide Başkanı Asaf Güven, “HADO artık Arsuz´a malolmuştur” dedi. Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Aslan da havaalanı yol bağlantısı projesi ile Madenli´nin en uygun nokta olarak seçildiğini, bunun devamı için ısrarcı olduklarını söyledi.
HADO seferlerinin yeniden İskenderun´a kaydırılacağı yönündeki haberler üzerine Arsuz´daki bazı mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşları Madenli Balıkçı Barınağında ortak basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi konuşan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Biliyorsunuz İskenderun kabul etmeyince HADO için Arsuz düşünüldü. Başkanımız da buradan başlatılacağı müjdesini vermişti. Bugün de konuştuk. HADO´nun burada olma ihtimali çok yüksektir. ama İskenderun´da olması için uğraşanlar vardır. Sonucu bekleyeceğiz. HADO artık Arsuz´a malolmuştur. O nedenle burada tesis edilmesini istiyoruz. Biz İskenderun´la rekabette değiliz. Biz kardeşiz. Ama burası da hem İskenderun´a hem tüm Hatay´a hitap ediyor. Biliyorsunuz EXPO çerçevesinde Serinyol-Madenli yolu açılacak. Böylece yat limanı/HADO ile havaalanı arası yarım saate düşüyor. En uygun yer Madenli´dir diyoruz ve biz Arsuzlular olarak HADO seferlerinin Arsuz´dan yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Övündük, Nardüzü, Gökmeydan, Beyköy ve Çetillik mahalle muhtarları, Muharip ve Gaziler Derneği, Arsuz Kültür Sanat Derneği, ADD Arsuz Şubesi ile Arsuz Gazeteciler Cemiyetinin de destek verdiği basın toplantısında konuşan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Aslan, HADO´nin Arsuz´a yaşam vereceğini belirtti. Ancak hava ve deniz ulaşımını birleştiren yer seçiminin de turizme kazandıracağı ivmeye dikkat çeken Aslan, şöyle konuştu: “Hatay´da turizmi canlandırmak ve kente deniz ulaşımını sağlamak amacıyla projelendirilen HADO, arsuz´da yaşama geçmelidir. HADO, Arsuz´a yaşam verecektir, turizmi canlandıracaktır. Bölge ekonomisine ciddi katkı verecek olan Madenli balıkçı barınağında yapılması düşünülen HADO´ya, bizlere her alanda katkı sağlayacak olan projeye sahip çıkmak her Arsuzlu bireyin önceliğidir. Madenli mahallemizden başlayıp Derekuyu mahallesi ve Çerçikaya mahallemizden devam ederek havaalanına giden 3 şeritli yolun yapılması hem hovayolu hem de deniz ulaşımı sağlanarak arsuz çok daha iyi yerlere getireceğini düşünüyoruz. Arsuz´da bulunan sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları olarak tüm Arsuzluların ortak talebidir. HADO Arsuz´undur ve öylece kalmalıdır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin daha önce söz verdiği gibi HADO´yu Arsuz´da yaşama geçirmesini talep ediyoruz. Arsuz olarak hakettiğimizi düşünüyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00