HADO, iş dünyasına anlatıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesini iş dünyasına da anlattı. HADO, bugün başlayacak Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündeminde yer alıyor.

İSKENDERUN 9.02.2018 10:02:43 0
HADO, iş dünyasına anlatıldı

 

Antakya Ferhan Kuseyri Konağı´nda iş insanlarıyla düzenlediği deniz otobüsü istişare toplantısında kentin turizm potansiyeline değinildiği, Akdeniz ülkelerinden gelecek ziyaretçi sayısının deniz otobüsüyle iki katına çıkarılmasının hedeflendiği belirtilen ve HBB Başkan Danışmanı Muhsin Cömert, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt´un da katıldığı toplantıya ilişkin HBB´nin yazılı açıklamasında şunlara yer verildi: 'Şehre ekonomik sosyal ve kültürel anlamda yeni bir soluk getirmek amacıyla hazırlanan proje, başta Hatay halkı olmak üzere tüm iş dünyası tarafından heyecanla karşılandı. Ulusal basında geniş yer tutan proje, Hatay´ın jeopolitik konumu sebebiyle Türk iş dünyasının da gözlerini Hatay´a çevirdi.'
Açıklamaya göre, Hatay Deniz Otobüsü ile ulaşım anlamında yeni bir dönemin başlayacağı ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağı inancında olduklarını belirten Ferhan Kuseyri de, “Dünyanın en değerli topraklarına sahip kentimizin kıymetini biliyor ve topraklarımızı seviyoruz. Kendine özgü bitkileri, zengin meyve-sebze potansiyeli ve dillere destan yemekleriyle anılan şehrimizin ulaşım alanında gelişmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. Deniz ulaşımının kentte yetişen ürünlerin ihracatına katkı sağlayarak başta şehrimiz olmak üzere ülke ekonomisine fayda sağlayacağı inancındayız” dedi.

HADO´ya DASİFED desteği
HBB´nin Deniz Otobüsü projesini desteklediklerini belirten DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar da, bölgenin kalkınmasına katkı sunacak her projenin arkasında olduklarını belirtti. Kılıçlar, '7 yıldır Suriye kriziyle ekonomisi ciddi derecede etkilenen Hatay´ın ekonomisine can suyu ihtiyacı giderek artmaktadır. Afrin operasyonu sırasında sınır ötesinden atılan füzelerin sınır ilçelerimize düşmesi nedeniyle Hatay üzerindeki olumsuz algılar derinleşmektedir. Ancak Hatay sahip olduğu potansiyeliyle bu algıları çok rahat kırabilecek güçtedir. Bu süreçte HBB´nin başlattığı Hatay Deniz Otobüsü Projesi, hem bölgenin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak hem de kentin olumsuz algılarının kırılmasına destek olacak önemli projedir. Akdeniz´e kıyısı olan en büyük 3. liman olan İskenderun Körfezi hali hazırda ticari yük gemilerine hizmet vermektedir. Bu potansiyeli yolcu taşımacılığı için kullanmak için geç kalmış sayılmayız' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04