HADO izin bekliyor

Hatay Deniz Otobüsü HADO´yla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin hazırlıkları tamamladığını, başvuru dosyasının ilgili genel müdürlüğün masasında izin verilmesi için bekliyor…

HATAY 18.07.2021 23:46:04 0
HADO izin bekliyor

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, HADO işletmesi için hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. “Gerekli izin başvurusu ilgili genel müdürlüğün masasında duruyor” diyen Başkan Savaş, AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel´e çağrıda bulundu. Savaş, Çalışma izni versinler 20-25 günde gemiyi kaldırırız. HADO işletmesi için 9 milyon para harcadık. Sayın Abdulkadir Özel lütfen bu konuyla ilgilensin. Bunu yapsın ben de kendisine teşekkür edeceğim” dedi.

HBB´den yapılan yazılı bilgilendirmede kent meydanı, EXPO projesi, katı atık depolama alanı, araç kiralama konularıyla ilgili Başkan Savaş´ın değerlendirmelerine yer verildi.

Başkan Savaş, il genelinde yaşanan su kesintilerinin çoğunun sabotaj kaynaklı olduğunu kaydetti. Savaş, “Bizi sabote ediyorlar. Kablo ve boruları kesiyorlar. Sıkı sık elektrik kesiliyor. 1 saatlik elektrik kesintisinde 8 saat su bekleniyor” paylaşımında bulundu.

Altyapı yatırımlarındaki eksikliklerde Suriyeli nüfusun büyük etkisi olduğuna işaret eden Savaş, şunları kaydetti: “Şehrimizde 600 bine yakın Suriyeli var. Bizden fazla su tüketiyorlar. Yatırımlarımız için 10 yıldır hükümetten 1 lira destek gelmedi. 1 milyon 660 bin Hataylının istihkakı ile 600 bin Suriyeliye bakıyoruz. Reyhanlı´ya 80 bin kişilik arıtma tesis yaptık ama şu anda 230 bin kişi var. Altyapıyı ya Avrupa Birliği ya da Japonya kredisi ile yapıyoruz.”

'İmzamın arkasındayım'

Antakya´da Vakıf İşhanı alanının altında tarama sonucu yapıların göründüğünü söyleyen Savaş, şu bilgileri paylaştı: “Proje için attığımız imzanın arkasındayız. Oranın meydan olmasını herkesten daha çok istiyorum. Artık bir yapı yapacağımız yeri jeoradarla taratıyoruz. Yer altındaki eserler de bizim için çok önemli. Buranın altına otopark ve duş alanları yapmak istedik. Biri 4 metre genişliğinde ve 14 metre uzunluğunda yapı çıktı. Bunun Anıtlar Kurulu, Müze ve KUDEB birimimiz tarafından araştırılması gerekir. Eğer alt tarafa istediklerimizi yapamayacaksak 27 milyon lirayı vermeyi gözden geçiririm. Çünkü Hatay halkının hakkını korumak zorundayım.”

AKP´ye ´hizmetleri engelliyor´ suçlaması

İktidar partisi temsilcilerinin bu konuda sadece Vakıflar´dan yana tavır sergilediğini belirten Savaş, “Vakıflar zamanında bu alanfa bir yeri 7 bin 142 liraya almış. Şimdi ise 26 bin istiyor. İktidar temsilcileri sanki biz bu ülkenin belediyesi değilmişiz gibi sürekli Vakıflar´dan yana tavır sergiliyor. Eğer inşaat yapamayacaksan neden 4 kat fazla para vereyim” dedi. Savaş, İktidar partisinin Hatay´daki temsilcilerinin HBB´nin hizmetlerini engellemekle meşgul olduğunu söyledi.

“Kapı kapı para toplar yine de EXPO´yu bitiririm”

EXPO için 395 milyon liralık borçlanma talebinde bulunduklarını hatırlatan Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “EXPO´yu 2019, 2020 ve 2021 olmak üzere üç kısımda yapacağımızı söyledik. Yüzde 10, 50 ve 40 şeklinde tamamlayacağımız anlattık. Yapamayız diye ilk iki kısma onay verdiler. Yapacağımızı görünce özellikle Ankara´da engellemeye başladılar. 395 milyon liralık borç isteğinin 200 milyonluk kısmını onayladılar. Gerekirse bu proje ve halkımızın çıkarı için kapı kapı para toplar yine bitiririm. Ama bunu da herkese anlatırım. Biz bunu şehrimizin geleceği için yaptık ama onlar hizmeti durdurmak istediler. Bu keyfiyet niye?”


Anahtar Kelimeler: HADO izin bekliyor

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00