'HADO seferleri başlasın'

Kentteki sekiz meslek odasının oluşturduğu TMMOB İskenderun Kurulu, HADO konusundaki tartışmaya yaptığı açıklamayla katıldı.

GÜNCEL 12.09.2018 11:56:39 0

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Büyüyükşehir Belediye Başkanı kentte Atatürk Anıtı arkasında bulunan iskelenin HADO seferleri için kullanımını isterken, İskenderun belediyesi ise buna izin vermiyor. Her iki belediye de 15 yıl önce İskenderun´dan düzenlenen feribot seferlerinin İskenderun Limanındaki Büyük İskeleden düzenlendiğini gündeme getirmiyor. İskenderun Limanının işletilmesinin 25 yıl süreyle özelleştirilip, sekiz yıl önce devredilmesiyle LimakPort adına alan limanın işletmesinin devrinde limandaki iki iskelenin hükümetin kullanımına açık olduğu biliniyor. bu iskelerden birisi de daha önce feribot seferlerinin yapıldığı Büyük İskele. Aynı iskele NATO veya askeri amaçla kullanımda da hükümeti yetkili kılıyor.

Odalar açıklamasında ne dedi?
Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası´ndan oluşan TMMOB İskenderun Kurulu´nun kentteki şube ve temsilcilik yöneticilerinin ortak açıklamasında şunlara yer verildi: 'HADO ile ilgili meslek odaları olarak isteğimiz; Deniz ulaşımının en zayıf olduğu bölgemizde; Kıbrıs, Mersin ve Beyrut´a en yakın il olarak, ilimizdeki deniz ulaşımı ile ilgili bir çalışma varken, bir türlü aktif hale gemediği kamuoyuna yansımaktadır. Hangi dönem ve hangi siyasi yapıda olursa olsun belediyenin yaptığı hizmetler, halkın olmalıdır. Bu bağlamda HADO´nun tüm Hatay´a hizmet etmekle beraber, İskenderun merkezli çalışacak olması ilçemiz için bir onur kaynağıdır. TMMOB olarak dileğimiz; mevcut iskelenin, aktivitenin başlanğıcında hizmete alınarak, HADO´nun seferlere bir an önce başlamasıdır. Mevcut iskele ile ilgili olası teknik eksiklerin giderilmesi ya da yeni bir HADO iskelesine ihtiyaç duyulması durumunda 2000´in üzerinde üyemizle TMMOB olarak teknik destek vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna ve yetkililere duyuruyoruz.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22