“Hak kaybımız olacak”

Arsuz´da ulaşım tepkisi;

GÜNCEL 18.02.2020 10:41:02 0
“Hak kaybımız olacak”

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin Hatay Ulaşım Master Planı´nın Toplu Taşıma Rehabilitasyon ve Hat Optimizasyon Dönüşüm Projesi kapsamında tek tip marka ve model aracın dayatma olduğunu savunan Arsuz İlçesi ve Beldeleri Ulaşım Kooperatif üyeleri, projenin hak kayıpları getireceğini savundu.
Arsuz´a bağlı Akçalı mahallesinde gerçekleştirilen toplantıda projenin, esnaf için uygulanabilir, sürdürülebilir olmadığı belirtilerek, esnafın borç yükü altına sokulmak istendiği savunuldu. Çeşitli engelemelerle karşı karşıya bırakıldıklarını belirten kooperatif üyeleri, projeyle ilgili bir çok maddeyi dayatma olarak nitelendirdi, esnafın haklarının korunmadığını kaydetti.
Şöförler adına yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bakanlıkça ‘Engelli Ulaşılabilir´ ibaresi ile engellilerin araca binişini kolaylaştıran ataşman veya rampa montajı yapılarak proje ve onayı ile mümkün iken tek marka araca dayatmanın nedenini anlamakta zorluk çekmekteyiz! Hatay´da yaşanan UAP dönüşümünün planının gerekçesinde Sayıştay raporlarının gerekçe gösterilmesi sonucunda araç yaş, marka, model, engelli ulaşılabilirlik, alçak tabanlı araç tanımı halkımızda bir bulgu olmadığı halde tamamen kişisel olarak ulaşım kişisel talebi ile projenin tıkanma ve esnafın sosyal yaşamını sarsmıştır. Sonuç olarak yapılan değerlendirme ve alınan ortak esnaf kararında esnaflar olarak söz konusu projenin uygulanabilir, sürdürülebilir, uzlaşmacı esnafın hukukuna, haklarına aykırı olup esnafın geleceğini troller. İşletme sistemini doğuracağından talep edilen Bakanlık “engeli ulaşılabilir standarttaki araçlar maddesi dışında esnafın katılımı istenen proje maddelerinin kişisel ve hukuki olmadığı iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı çözüm yolunun esnafın mevcut ekonomik koşullarda sistemin ve projenin uygulanabilir, sürdürülebilir olması açısından taraflar ile karşılıklı olarak esnafın geleceğinin hak ve hukukunun korunduğu teminat altına alınacağı yöntemi ile olacağı tespit edilip karar altına alınmıştır.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07