Hak sahipliği listeleri askıda

Hatay’da hak sahipliği itiraz başvuruları devam ediyor. Valilik uyardı: Son itiraz tarihini kaçırmayın

HATAY 23.10.2023 09:58:00 0
Hak sahipliği listeleri askıda

Hatay Valiliği’nden, AFAD tarafından yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verilecekler için hak sahipliği başvuru sonuç listelerine itiraz sürecinin başladığını, itirazların hak sahipliği ofisleri veya yine E-Devlet üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Depremde evleri yıkılan ve hak sahipliği için başvuruda bulunan depremzedeler, sonucu ilçe kaymakamlığı, mahalle muhtarlığı ya da E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Hat sahipliği talebi kabul edilenlerin ise herhangi bir işlem yapmasının gerekmediği, ilerleyen zamanda kendileri ile iletişime geçileceği bildirildi. 

Depremde yıkılan, ciddi hasar gören binaların mülkiyet durumunu ve ilişkilerini resmi olarak ispatlayan, güvence altına alan ve afetzedelere binaların yeniden inşasında destek sağlayacak ‘hak sahipliği belgesi’ ile ilgili başvuru sonucunu gösterir listelerin ilan süresi ilçelere göre 26 Ekim ila 6 Kasım tarihleri arasında sona ererek askıdan indirilecek.

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUNUZ KABUL EDİLDİ Mİ?

Hatay Valiliği’nden yapılan duyuruda, “Başvuruda bulunulmuş olan hak sahipliği sonucunuzu bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı, mahalle muhtarlığı ve E-Devlet’ten öğrenebilirsiniz. Öğrenmiş olduğunuz sonucunuz (kabul veya ret) için ilçelerimizde bulunan hak salipliği ofislerimizden veya E-Devlet üzerinden itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz. İtiraz başvuru sürecinde yapılmış olan başvurular, mahalli hak sahipliği inceleme komisyonu tarafından değerlendirilecek olup, kesin komisyon kararını bulunduğunuz ilçe kaymakamlığı, mahalle muhtarlığı ve E-Devlet’ten öğrenebilirsiniz. Belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular değerlendirleye alınmayacaktır” denildi. Başvurusu kabul edilenlerin ise bu aşamada herhangi bir işlem yapması gerekmiyor, ilerleyen günlerde kendileri ile iletişime geçileceği kaydedildi.

İTİRAZ İÇİN SON GÜNÜ BİLİYOR MUSUNUZ?

İtirazlar için ilçelere göre son başvuru tarihi şöyle açıklandı:
Altınözü ve Yayladağ 26 Ekim, Erzin ve Payas 30 Ekim, Belen ve Dörtyol 31 Ekim. Arsuz ilçesinde son başvuru tarihi 1 Kasım olarak açıklanırken İskenderun ve Reyhanlı 3 Kasım; Kırıkhan, Kumlu ilçeleri 4 Kasım; Defne 5 Kasım; Antakya, Hassa ve Samandağ’da 6 Kasım tarihlerinin itiraz başvurusu için son gün olduğunu bildirildi.


Anahtar Kelimeler: sahipliği listeleri askıda

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19