´Hakimsen´´in yapımcıları, filmi tanıttı

'Hakimsen' adlı sinema filminin çekimlerinin önümüzdeki ay Hatay´ın ilçesi Arsuz´da başlayacak.

GÜNCEL 27.01.2022 14:20:00 0
´Hakimsen´´in yapımcıları, filmi tanıttı

Akın Bodur/İskenderun

Tamamı yörede yaşayanlardan oluşan oyuncuların bazılarının daha önce film ve klip tecrübesi bulunurken, bazılarının da ilk deneyimi olacak. Filmin yapımcısı olan Florya yapım adına açıklama yapan Mehmet Ali Arslan, 1 milyon liraya mal olacağı filmin çekimlerinin 21 gün süreceği ve Şubat ayında tamamlanacağını söyledi. Arslan, filmde rol alacak oyuncuların en küçüğünün 13 yaşında, en büyüğünün ise 50 yaşında olduğunu belirtti.

Senaristliğini Cemile Linda Kurt´un yaptığı film, Türk yönetmen Turgut Ural ve Azerbaycanlı yönetmen Ali Abdulsametzade tarafından çekilecek. Filmde, Numan Alkaç, Muhammet Çağrı Çakmak, Murat Aydın, Alican Çetin, İrem Eker ve Zilan Keleş de oyuncu olarak rol alacak.

Çekimleri Arsuz´da yapılacağı belirtilen 'Hakimsen' adlı film hakkında Florya yapım açıklama yapan Arslan, filmle Arsuz, İskenderun ve Hatay´ın da tanıtımına katkı sunmak istediklerini ifade etti. Filmin, silah kullanımının zararları, yasak ilişkinin olumsuzluğu gibi toplumsal açıdan yanlış ve doğru olmayan birçok konu üzerine sosyal mesajları da içereceğini anlatan Arslan, filmde net bir mesaj iletmek yerine daha çok yol çizmeyi amaçladıklarını, yanlış ve doğru hareketleri insanlara anımsatmayı ya da göstermeyi hedeflediklerini ifade etti. Florya yapımcılarından Yusuf Karpuz da adı 'Hakimsen' olacak filmin ilk projeleri olduğunu belirtti.

Filmin senaristi Kurt, ´Hakimsen´in, sevgisizliğin yol açtığı psikolojik ve sosyal sorunları ele alıp, anlattığını ve sosyal açıdan birçok konuya değindiğin, farklı konularda mesaj verdiğini ifade etti.

Türkiye´nin yanı sıra uluslararası arenada da gösterime gireceğini belirttiği filmin 1, 2, 3 ve 4 bölüm halinde çekilmesinin planlandığını, ilk çekimin şubat ayında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Türkiye ve Azerbaycan´da gösterilmesi planlanan filmin, televizyonlarda dizi olması için görüşmeler yapılacağını da belirten ve 0 yıldır senaryo yazdığını anlatan senarist Kurt, 'Hakimsen filmi, film şeklinde planlandı ama dizi de olabilir' dedi. Filmin senaristi Kurt, yönetmen yardımcısı ve oyuncu olarak da filmde yer alacağını açıkladı. 'Hakimsen' filminin tanıtımına katılan oyuncular da senaryoda rollerini en iyi şekilde yansıtmaya çalışacaklarını belirtti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00