'Haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır'

Kırıkkale´de eski eşi Fedai Varan (43) tarafından bıçaklanan Emine Bulut´un (38) hayatını kaybettiği saldırı, Arsuz´da da protesto edildi.

GÜNCEL 26.08.2019 10:58:12 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 CHP Arsuz ilçe örgütünde düzelenen toplantıda ilçe kadı kolları Başkanı Sibel Uslu, “Kimse bu cinayetten kendisi aklayamaz” dedi.
Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz İlçe Başkanvekili Nihat Yumuşak ve yönetimi, CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi İklime Kabasakal, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, partinin Arsuz Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Devrim´in de katıldığı toplantıda konuşan CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Uslu, her gün kadınların erkek şiddetine maruz kaldığını, sadece bu yıl 223 kadının öldürüldüğünü söyledi. Yaşanan cinayetlere sessiz kalmayacaklarını, alışmayacaklarını ve susmayacaklarını belirten Uslu, “Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz. Kadın düşmanı politikalarla her gün karşımıza çıkanlar, hakim karşısına jilet gibi takım elbisesiyle çıktığı için kadın katillerine iyi hal indirimi uygulayanlar, dört yıldır yürürlükte olan; ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi´nin gereğini yerine getirmeyenler, kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine ‘ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz´ diye meclis komisyonları kuranlar, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar, yıllar süren mücadelelerle kazandığımız her bir hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır” diye konuştu.

“Eğitim yasalar kadar önemli”
Toplantıda kadın cinayetlerinin önlenmesinde yasal düzenlemelerin şartına işaret eden iCHP Hatay l Kadın Kolları Başkanı Haksöz de cezaların caydırıcılığı kadar eğitimin önemli olduğunu söyledi. Haksöz, kadının bir meta olmadığının öğretilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin: Mücadelemiz iktidarın politikası
CHP Milletvekili Şahin ise, cinsiyet ayırımcılığında adaletin öneminli olduğunu ifade ettiği konuşmasında iktidarın politik bakış açısının da belirleyici olduğunu söyledi. Şahin, “Asıl korkunç olan yaşadığımız bu korkunç cinayet değil. Bu korkunç cinayetleri, olayları önleme niyetinde olmayan korkunç bir bakış açısıdıdır. Yani korkunç bir iktidar politikası. Dolayısıyla biz bu politikaya karşı mücadele ediyoruz aslında” diye konuştu. Uygulamalarla, uluslararası sözleşmelerle sağlanan kazanımların bile bu iktidar döneminde ortadan kalktığını ifade eden, cinsiyet ayrımcılığı konusunun milli eğitim müfredatından kadırılmasını örnek olarak gösteren milletvekili Şahin, cinsiyet ayırımcılığının artık akademik düzlemde de çalışılmadığını, medya ortamının da halen yayımlanan dizilerde olduğu gibi kadına yönelik şiddeti normalleştirdiğini hatırlattı. Şahin, “Bütün bunların sebebinin insan odaklı politikalar üretmeyen yönetimlerden ve iktidarlardan kaynaklandığını biliyoruz” dedi.
Hatay Milletvekili Güzelmansur da var olan iklimin kadın cinayetlerinin son olmayacağı endişesini getirdiğini, buna karşı cezaların arttırılması konusunu önemsediklerini, indirimlerin kötü örnek oluşturduğunu ifade etti.
Arsuz Belediye Başkanı Güven ise, kadın cinayetlerinin önünün alınmasında adaletin özümsenmesinin önemli yer aldığını söyledi. Yönetenlerin özendirir tarzdaki açıklamaların sorunu katladığını da ifade eden belediye başkanı Güven, eğitimden yasal düzenlemelere kadar düzenlemelerin hayata geçirilerek, kadın ve çocuğa yönelik şiddete, kadın cinayetlerlerine toplum olarak dur demek gerektiğini belirtti. “Yöneticilerin çok daha gazla sorumlulukları olduğuna inanıyorum' diyen Güven, cezaların tek başına caydırıcı olmayacağını. bunun toplumsal dönüşümle sağlanabileceğini kaydetti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22