Haksöz: En çok kadınlar etkilendi

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklaması Hatay´da da partinin il binasında gerçekleştirildi.

GÜNCEL 11.06.2020 19:02:36 0
Haksöz: En çok kadınlar etkilendi

CHP Kadın Kolları, kadına yönelik şiddete karşı bugün saat 13.00´da tüm illerde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, CHP İl Başkanı Ramiz Parlar´ın da katıldığı toplantıda ortak açıklamayı okudu.

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, Defne Kadın Kolları Başkanı Nurten Akpınar, Antakya Kadın Kolları Başkanı Alev Gümüş, Yayladağı Kadın Kolları Başkanı Özgül Çevik, Örgütlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erdal Karataş, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Birim´in de katıldığı toplantıda konuşan Hatay İl kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, korona salgını sürecinden en çok etkilenen kesimin işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve kadınlar olduğuna dikkat çekti.
Bu süreçte kadına yönelik şiddetin çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördüklerini vurgulayan Haksöz, “Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyeler ise şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştü.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi.
Daha birkaç gün önce Konya´da Nargül Yıldız, Muğla´da Zeynep Şenpınar, Manisa´da Gülnur kocabaş, Rize´de Rukiye Çerman ve Diyarbakır´da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi” diye konuştu.

Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddetin önlenemeyeceğini vurgulayan Haksöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi´nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar. Katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz! Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesi´ni tartışmaya açmanıza izin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. Kadınların ´Ölmek istemiyorum´, ´Ölmeden koruyun beni´, ´Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız´ çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız! Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz!! Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz.”


Anahtar Kelimeler: Haksöz kadınlar etkilendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04