Halilbey’e doğalgaz çalışması başladı

Hatay'ın Belen ilçesinin sayfiye mahallesi olarak yapılaşan, günümüzde yoğun yerleşik nüfusu ile dikkat çeken Halilbey Mahallesi’ne doğalgaz iletim çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

HATAY 15.06.2023 18:44:00 0
Halilbey’e doğalgaz çalışması başladı

3 bin konutun yararlanacağı ve AKSA Gaz tarafından yapılan çalışmanın ilk kazısı, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay-Osmaniye AKSA Gaz Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, daire müdürleri ve belediye çalışanlarının katıldığı sade bir törenle gerçekleştirildi.

6 Şubat depreminde kentte yaşanan kayıp ve habara karşın AKSA Gaz olarak, AFAD ve yerel yönetimle birlikte gaz akışını hızlı bir şekilde sağladıklarını kaydeden Hatay-Osmaniye AKSA Gaz Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, Halilbey mahallesi çalışmasında olduğu gibi yatırımları da sürdürdüklerini aktardı. Kasapoğlu, “Belen ilçemiz Halilbey mahallemizde 40 km’lik yatırım maliyeti olarak ise 53 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Allahın izniyle 3 ay içerisinde vatandaşlarımız gaz kullanımına başlayacak” dedi.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz’ın ülkenin enerji politikasına ilişkin değerlendirme yaptığı törende Belen belediye Başkanı İbrahim Gül, mahallelerde ihtiyaçların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalara dikkat çekti, Halilbey mahallesindeki gaz ihtiyacı için de bürütülen çalışmanın olumlu sonuçlandığını aktardı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19