'Halk, dürüst adaya oy vermeli'

Saadet partisi (SP) İskenderun Belediye Başkan adayı Halil Çelik, partisinin bayrağını taşımanın çok zor olduğunu ve gerçek anlamda taşıyacakların seçilip, belirlenerek görevlerin verildiğini ifade etti.

SİYASET 12.03.2019 11:26:55 0

Akın Bodur/İskenderun

 Seçilmesi halinde ´94 ruhu´ olan Milli Görüş Belediyeciliği anlayışını kentte yaşama geçireceğini anlatan SP İskenderun Belediye Başkan adayı Çelik, belediyenin kapısına da 'rüşvet alan da veren de Mel´undur' yazısını asacağını söyledi.
SP İskenderun İlçe Başkanı Zeki Küçükgözük ve yönetimi ile belediye meclisi adaylarıyla birlikte dün gazetemizi ziyaret eden İskenderun Belediye Başkan adayı Halil Çelik, 'İskenderunlu seçmen vereceği görev üzerine kentte adalet, kardeşlik, eşitlik ve şeffaflığın hakim olduğu bir yönetim anlayışını hayata geçireceklerini anlattı. Çelik, 'Biz bunları birileri gibi sadece söylemiş olmak için değil, içtenlikle, uygulamak için söylüyoruz' dedi.
Hiç kimseyi ötekileştirmemenin yöneticiliğin vasıflarından biri olduğunu anlatan ve bunu yaşamda uyguladıklarını, belediyede de uygulayacaklarını söyleyen Çelik, 'Günümüzde insanlar birbirine selam vermiyor, yüzleri de gülmüyor. Yukarıdakilerin bazıları da ´Şunlar bunlar, böyledir´ gibi söylemde bulunuyor. İnsanları kutuplaştırmaya, bölmeye, ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz, aksine herkesin oyuna talibiz. Biz, birlik ve beraberlik pratiğini çiziyoruz. İnsanlara dokunmayı önemsiyoruz' diye konuştu.

'İhaleler şeffaf, halka açık olacak'
Seçilmesi halinde ulaşılamayan bir belediye başkanı olmayacağını, aksine kapılarının her zaman açık bulunacağını anlatan Çelik, hizmet için de halkın belediyeye gelmesine gerek kalmadan kendilerinin düzenli olarak halkın içinde mahllelerde, sivil toplum kuruluşlarında toplantılar düzenleceğini, kentte sokaklarda belediye başkanının yalnız başına gezebildiğini sergileyeceklerini belirtti. İhalelerin şeffaf ve halka açık olarak yapılacağını, belediye başkanlığını makam koltuğu olmaktan çıkarıp, halkla içiçe olacaklarını, gösterişli programlar yerine sade etkinlikler düzenleyeceklerini ve bütçeyi halka yatırım olarak kullanacaklarını belirten SP İskenderun Belediye Başkan adayı Çelik, kentte temel hizmetlerin sadece Feyezan Kanalının bir yüzene değil, iki yüzüne (tarafına) da yapılacağını belirterek, 'hizmette kanalın bir yüzü değil, iki yüzü olacak. Öteki yüzü de eşit hizmet alacak' dedi. Büyük Çarşı İşhanının bulunduğu alanın sivil toplum kuruluşları için çalışma alanlarının olacağı, yeşille bütünleşmiş kültür parkı alanına dönüştüreceklerini ifade eden Çelik, halkın hayatını kolaylaştıran çalışma ve uygulamalarda bulunacaklarını belirtti. SP İskenderun Belediye Başkan adayı Çelik, şöyle konuştu: 'Projeleri ´bir sonraki seçimde lazım olur´ diye cebimize koymayıp, hepsini gerçekleştireceğiz.

Tramvay hattı ile kent trafiğini rahatlatacağız. İskenderun´un simgesi olan ´Yarıkkaya´nın her gün biraz daha yok olmasını seyretmeyip, oradaki taş ocaklarıyla mücadele edeceğiz, Yarıkkaya yöresini, bölgedeki yayaları turizme kazandırnacağız. Bölgede yapılan yamaç paraşütüne uluslararası bir platforma dönüştüreceğiz. Mahallelere spor tesisi, taziye evi, oyun parkları yapacağız. İskenderun´un il olma konusunda çalışma yapıp, bu konuda ısrarcı olacağız. Belediyeciliği sadece kaldırım-yolla değil, insanın içine, ihtiyaçlarına inerek gerçekleştireceğiz. Belediye imkanlarını ve devletin diğer kurumlarıyla yapacağının işbirliğiyle hizmet alanını genişleteceğiz. Yetkili ve kaynakları doğru kullanacağız. Bunun için, İskenderun´a hizmet için aşkla çalışan yüreğimiz var. Biz halkın, dürüst, adaletli bir başkan seçmesini, böyle bir adaya oy vermesini istiyoruz. Çünkü, yanlış adaya verilecek oy, kente beş yıl daha kaybettirecektir.'


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00