Halk ozanları Kırıkhan´da buluştu

Kırıkhan´ın 79. Kurtuluş yıldönümü ve 11. Kırıkhan Kavun Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser için gelen sanatçı Musa Eroğlu´nun da katılımıyla Hataylı halk ozanları, sohbet toplantısında bir araya geldi.

7.07.2017 17:34:59 0
Halk ozanları Kırıkhan´da buluştu

 

Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği´nin evsahipliğinde gerçekleşen sohbet toplantısına şu isimler katıldı: Dörtyol´dan Emin Can, Mustafa Cengiz, Araştırmacı Yazar Kadir Arslan, Dörtyol eski Belediye Başkanı Mehmet Ocak, Hamza Taşpınar, Bekir Cila, Hatay Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Zeynel Abidin Payas, Ömer Cila, Hatay Edebiyatçılar Derneği Başkanı Nebih Nafile, Kırıkhan´dan Dr. Hasan Ayparlar, Hüseyin Celil, Rahmi Vardı, A.Vasi Köse, Mesut Karaoğlu, Aziz Tok, Muzaffer Gök, Mustafa Halis, Mustafa İncedil, Aşık Mustafa Sağır, Abdurrahman Karaca, Sefil Ali Aşık Mehmet Askerden, Ömer Uzun, Bestami Acar, Yusuf Çolak, Mahmut Ateş, Ahmet Melik Çelik.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz´ın desteğiyle düzenlenen konsere de katılan sanatçı Musa Eroğlu, Gülşah Güler Sosyal tesisindeki sohbet toplantısında ozanlığın tarihi anlattı. Eroğlu, ozanlığın ülke için önemini vurgulayarak halk ozanlarının ülkenin kültür tarihini sözle yazan ve halkın yaşam biçimine döndüren önemli bir unsur olduğunu belirtti. Halk ozanlığı geleneğinin geçmişini Anadolu Medeniyetleri Müzesi´ndeki bir heykele kadar geriye gititğini anlatan Eroğlu, ”Bir bağlama çalan insan figürü, bu geleneğin 3 bin 700 yıldır Anadolu topraklarında yaşadığını ve sizler, yaşayan halk ozanları ile de yaşamaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

İncedil´den eserlerine ´anonim´ eleştirisi
Aşık Mustafa İncedil birçok bestesi ve albümü olduğun belirttiği kısa konuşmasında kendisine ait eserlerin ünlü sanatçılar tarafından okunduğunu, ancak isim kullanılmayarak ‘anonim´ etiketiyle tanıtıldığı şikayetinde bulundu. Musa Eroğlu konu ile ilgili örnekler vererek bu olayın ülkemizde ne yazık ki yaygın olduğunu, son zamanlarda açılan mahkemelerde hak arandığını ve olumlu sonuçlar alındığını anlatarak “Bu bir fikir hırsızlığıdır, emek hırsızlığıdır” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57