Halk, protokolle bayramlaştı

İskenderun ve Hatay´da Şeker bayramı genellikle sakin geçti, halk ve kenti yönetenler ilçelerde biraraya gelerek, bayramlaştı.

GÜNCEL 7.06.2019 09:28:16 0
Halk, protokolle bayramlaştı

Akın Bodur-Orhan Yıldız/İskenderun

İskenderun´da halk ve protokolün bayramlaşması, bayramın ilk günü İskenderun Belediyesi sosyal tesislerinde yapıldı. Bayramlaşmaya, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum müdürleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Potokol üyeleri vatandaşın bayram tebriği kabul etti, ardından katılanlar birbirleriyle sohbet etti. Kaymakam Yönden, Ramazan Bayramı nedeniyle tertip edilen bayramlaşma programının, ilçe protokolü, siyasetçiler ve siyasi parti teşkilatlarının temsilcileri, adli, askeri ve mülki erkân, emniyet teşkilatı mensupları, kurum yöneticileri, iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve halkın katılımıyla sevinç ve coşku içerisinde bir yapıldığını, bununla halk ile devlet ricalinin buluşmasının en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini ifade etti. Yönden, 'Her dinden, her mezhepten ve her görüşten insanımızın bayram coşkusuna ortak olması, İlçemizde yüzlerce yıldır var olan birlik, beraberlik, sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının özelliğini ve güzelliğini bir kez daha gözler önüne serildi' açıklamasında bulundu.
İskenderun protokülü, bayram öncesinde kentte yaşayan şehitler Bekir Çelik ve Mustafa Duman´ın
Yunus Emre Mahallesi´nde oturan aileleri ile bazı gazileri evlerinde ziyaret edip, bayramlarını kutladı. Ziyarete kaymakamı Yönden, belediye başkanı Tosyalı, garnizon komutanı Tuğgeneral Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kireçtepe de bulundu. Ziyaretlerde konuşan Tosyalı, devletin her zaman şehit ve gazi ailelerinzin yanında olduğunu ifade etti ve 'Kaymakamımız ve ilçe protokolü ile birlikte, kentte ikamet eden gazileri ve şehit ailelerimizi ziyaret ediyor, onların Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz. Şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret etmek, dertlerini ve sorunlarını dinlemek bizlerin görevi olduğu kadar, yanlarında olmak bizleri de mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Belediyesi tarafından halkın mezarlık ziyaretleri için kent merkezinden mezarlığa karşılıklı ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Kent protokolü, Şeker Bayramı öncesinde şehitlik ziyaretinda bulundu ve kabirlere karanfil bıraktı, şehit ailelerinin acısını paylaştı. Karaağaç Asri Mezarlığında düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Yönden, Hatay Milletvekili Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kireçtepe ile kurumların müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Şehitlikteki törende İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dua da okundu. Dörtyol Ülkü Ocakları da bayram öncesi ilçe mezarlığında şehitlerin kabirlerde temizlik yaptı. Antakya´daki bayramlaşmada da il protokolü ile yöre halkı bayramlaştı. Antakya Atatürk Parkı´ndaki bayramlaşmaya, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörvekili Selçuk Mıstıkoğlu, Hatay Vali Yardımcıları Erol Özkan, Tolga Polat, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Musevi Cemaati Temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Can Delüller, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang, Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Cem Çapar, Alevi Cemati Başkanı Nasrettin Eskiocak, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanvekili Albay Yılmaz Kırgel , İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, belediye başkanları, kurum müdürleri siyasi parti, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Katılanlara HBB tarafından ikramların yapıldığı bayramlaşmada vali Doğan, bayramlaşmada, bayramın ülkemize, milletimize, kentimize sağlık, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu. Doğan, yüzyıllardır karşılıklı hoşgörü ve huzur ikliminde farklı inanç ve kültürlere ait Bayramların insanî ve dinî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleri olduğunun bir kere daha yaşanarak tüm dünyaya gösterildiğini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, bayram coşkusunu vatandaşlarla paylaşti ve bayramın Hatay´a, ülkeye ve dünyaya barış, sevgi ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Bayramlar, birlik ve beraberliğimiz için bir vesile, eşsiz bir fırsattır. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Hayatımızı zenginleştiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz' sözleriyle özel günlerin önemini anlatmaya çalıştı. Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da 'Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar, kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır. Bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim' değerlendirmesinde bulundu. Alevi kanaat önderlerinden şeyh Sedat Bilgin ise 'Kaynağını toplumun dini milli ve kültürel yaşantısından alan bayramlar toplumumuzu kaynaştıran bir arada ve kardeşçe yaşamalarına vesile olan sevgi birlik beraberlik ve barış günleridir. Bireyleri ortak duygu ve düşüncelerde buluşturan bayramlarımız insana özgü olumsuz tüm duyguları en alt seviyeye indirmekte hoş görmek, affetmek, sevmek gibi ulvi duyguları ise en üst noktaya taşımaktadır. Bizler de bu müstesna günlere yakışır şekilde birlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Çünkü toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bu bağları sağlam kılan da şüphesiz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması kederde ve sevinçte paylaşımcı olması birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22