“Halka hizmeti engelliyorlar”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, muhalefetin altyapı çalışmalarını meclis çalışmalarıyla engellediğini belirtti. “Halka hizmete engel olanlar var” diyen Başkan Savaş, AKP´li üyelerin Meclis´te grup kararıyl

30.06.2017 10:50:52 0
“Halka hizmeti engelliyorlar”

 

HBB Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında meclis çalışmalarında AKP grubunun tavrını, araç kiralamayı da içeren suç duyurusunu değerlendirdi. Başkan Savaş, meclisteki engelleme girişimlerini şöyle anlattı: “Serinyol´da arıtma tesisimizi bu yaz sonunda tamamlayacağız. Altınözü içme suyu şebekemizi bitirdik kanalizasyonu bitirdik yakın zamanda bir arıtma tesisi kuracağız.17 köye su götüreceğiz. Yayladağı içmesuyu şebekesini bitirdik, oraya bir arıtma tesisi yapacağız. Samandağ´da bir çok beldemize içme suyunu götürdük. Avrupa Kalkınma Bankası´ndan alacağımız hibe ile yaptığımız ve yapacağımız hizmetlere Ak Parti Belediyesi meclis üyelerinin çoğu grup kararı ile muhalefet etti.”

“Uymayanları disipline gönderdiler”
Dörtyol´un içme suyu hattı, Arsuz´un birinci etap içme suyu hattına ve Samandağ´ın içme suyu hattına kullanmak üzere 27 milyon avro kredi ve 5 milyon avro hibe için yapılan engellemeyi de hatırlatan Başkan Savaş, “Krediyi ve hibeyi aldırmamak için hayır oyu kullandılar. Her iki oturumda da hayır oyu kullandılar. Aralarında birkaç arkadaşımız evet oyu kullanınca hizmetin Hatay´a gelmesi noktasında evet diyen arkadaşları disiplin kuruluna sevk ettiler” diye konuştu.

“Belen´i de İskenderun´u da cezalandırıyorlar”
İki üniversite ile ortak yürütülecek üniversitelilerin eğitimi ile ilgili yüzde 85´i Avrupa Birliği´nden yüzde 15´i Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden destekli projenin de oynı yaklaşımla engellendiğini ifade eden Başkan Savaş, gençlerin eğitiminde kullanılacak hibenin intikam duygusuyla reddedildiğini savundu. Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sırf intikam duygusuyla biz yaptırmayalım ettirmeyelim, Lütfü Savaş´ın yapacağı hizmetlerin önünü kapatalım diye hayır dediler. Samandağ´ın üst kesimleri CHP´li değil, siz sadece CHP ve MHP´ye oy verenleri değil, kendi seçmenlerinizi de cezalandırmış oluyorsunuz. Belen´de kanalizasyon dereye akıyor biz projeyi daha önce tamamladık kanalizasyonu İskenderun´daki arıtma tesisine götüreceğimiz isale hattı Arsuz´daki birinci etap projenin içerisinde yer alıyor. Belen´i de İskenderun´un alt köylerini de cezalandırmış oluyorsunuz.”

“HBB´yi bir milyar borçla devraldık”
Başkan Savaş, altyapı sıkıntılarının ivedilikle ve hızla çözüme kavuşturulduğunu da ifade ederek, şu bilgileri paylaştı: ”Erzin´de kanalizasyonunu bitirdik. İçme suyu şebekesi şu an yüzde 55 civarında, arıtma suyu ihtiyacını başladık ve bitirdik. Yıllardır çözülmeyen problemleri 3 yıl gibi kısa bir sürede çözdük. Eski Adana köprüsünü yaptık, yayla ve köy yollarının neredeyse hepsini yeniledik. Yıllardır iktidarda olanların yapmadıklarını biz yaptık. Bir milyar borçla Hatay Büyükşehir Belediyesi´ni devraldık. İlçe ve belde belediyelerinin, İller Bankası´ndan alınan kredileri TEDAŞ borçları ve özel idarenin borçları hepsi bize kaldı. Bu kadar borçla üç temel gereksinimi kısa bir sürede karşıladık. Çalışmaya da devam ediyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Halka hizmeti engelliyorlar

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00