Halka kapatılan alanda simülasyon çalışması

Afet ve Acil Durum Simulasyon Tırının, Hatay´ın 3 ilçesinde farkındalık çalışması yapacağı belirtildi. Farkındalık çalışması İskenderun, Antakya ve Kırıkhan´da yapılacak.

İSKENDERUN 7.01.2021 16:03:23 0
Halka kapatılan alanda simülasyon çalışması

Hatay valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: '06-21 Ocak 2021 tarihleri arasında Antakya, Kırıkhan ve İskenderun İlçelerinde, toplumda farkındalık oluşturmak, afetleri korkuyla beklenen bir felaketten, başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek ve yapabilirlik/yeterlilik bilincinin toplumun tüm kesimlerine yerleştirilmesini sağlamak amacıyla, ‘Afet ve Acil Durumu Simulasyon Tırı´, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından ´maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak halka yönelik afet farkındalık, deprem eğitimi ve simülasyon uygulaması yapılacak.'

Alan, hıfzıssıhha kurulu kararına aykırı olarak halka kapatıldı

İskenderun´daki farkındalık çalışmasının, 18-22 Ocak tarihleri arasında İskenderun Atatürk Anıtı Alanında yapılacağı açıklandı. İskenderun Atatürk Anıtı, 1 Aralık 2020 tarihli İskenderun İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kontrollü giriş yapılan alan olarak belirlenirken, kurul kararına aykırı olarak bir ayı geçkin süredir halka kapalı tutuluyor. Alan çevresi ve sahilde görev yapan polisler, ´bize verilen talimat bu şekilde. Bunası yasak´ ifadesiyle alana veya sahile giden yurttaşları bölgeden uzaklaştırıyor. Afet ve Acil Durum Simulasyon tırının etkinliğininin de halen halka kapalı tutulan bu landa yapılacağı açıklandı.

Hıfzıssıhha kurulu hangi kararı aldı?

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu, 01 Aralık 2020 gün ve 2020/110 sayılı kararında, 6 maddelik karar almıştı. Bu kararlar arasında 'Kanatlı Caddesi (Havuzlu Çarşı), cadde boyunca oluşabilecek kalabalıklara izin verilmemesine ve gerekli önlemlerin alınarak denetimlerinin yapılmasına; Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarının giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına; Sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek giriş çıkışların denetlenmesine... oy birliği ile karar verildi' ifadesine yer verilmişti. Karar sonrası Kanatlı Caddesinin havuzlu Çarşı bölümü, Atatürk Anıtı ve sahilin bazı bölgelerine giriş yapanlara HES kodu sorulaması uygulaması başlatılmışı, bir süre sonra bu uygulama kaldırılmıştı. İskenderun´daki sahil şeridi ve sahildeki yeşil alan ve parkların tamamı yaklaşık iki haftadır polis uygulamasıyla halka kapatıldı. İskenderun Hıfzıssıhha Kurulunun aynı kararında, ´kapatıldı´ diye açıklanan Perşembe pazarı ise kapatılmadan çalışmaya devam ediyor. İskenderun´da hıfzıssıhha kurulu kararları değiştirilmeden bazı kararlar uygulanırken, birçok karar ise farklı uygulanıyor. Krul ise buna karşı kararı uygulanan şekliyle değiştirmeye ya da yanlış uygulanmasının önlenmesine yönelik hiçbir çalışma yapmıyor.
Öte yandan Afet ve Acil Durum Simulasyon Tırının çalışmasının Antakya-Defne´yi kapsayan çalışmasının 6-12 Ocak 2021tarihlerinde Vali Ürgen Alanında saat 10.00-16.00 arasında, Kırıkhan´daki çalışmasının ise 13-15 Ocak tarihlerinde eski kütüphane karşısındaki Şehit Bahadır Yalçın Sokakta yapılacağı kaydedildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22