Halkbank‘ın bölge koordinatörlüğü Arsuz‘a

Halkbank, 6 Şubat depremin yaralarını sarmak için Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Hatay Bölge Koordinatörlüğü’nü Arsuz’da dün hizmete açtı.

EKONOMI 4.01.2024 18:22:00 0
Halkbank‘ın bölge koordinatörlüğü Arsuz‘a

Akın Bodur/İskenderun
Açılış törenine, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Kaymakamı Hasan  Gökpınar, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile iş dünyası ve meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Hatay ve Osmaniye’de 21 şubeyi kapsıyor 
Halkbank’ın, ülkenin büyümesi ve kalkınması için çalıştığını, iyi günde kötü günde her zaman üreten Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaralarını sarmak için Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Hatay Bölge Koordinatörlüğü’nü hizmete açıyoruz” dedi. Koordinatörlüğün, Hatay halkına olumlu ayrıcalık yapacağını belirten genel müdür Arslan, afet bölgesindeki insanların bankacılık hizmetlerine erişimini arttıracaklarını söyledi. Halk Bankası Genel Müdürü Arslan, “Halkbank, gelişmiş dijital altyapısı, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle bölgenin ticari hayatına katkı sunacak” dedi ve Hatay Bölge Koordinatörlüğümün 17'si Hatay'da, 4'ü Osmaniye'de olmak üzere toplam 21 şubeyi kapsadığını, 400 çalışanla görev yaptığını ifade etti.

“En büyük yarayı Hatay aldı”
Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Masatlı, depremde en büyük yarayı Hatay’ın aldığını söyledi. Masatlı, “Depremde en büyük yarayı ilimiz aldı. Sonuçlarına baktığımızda gerek can kaybımız, gerekse mal kaybımız, neredeyse tüm deprem portresinin yarısı” dedi.
6 Şubat‘ta kamu kurum ve yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, belediyeler, yardımseverlerin büyük bir seferberlik içerisine girdiğini anlatan vali Masatlı, şöyle konuştu: “İlk günden bugüne neredeyse bölgede olan bir insan olarak, şunu özellikle ifade etmek isterim; Hiçbir ülke bizim kadar böyle kolay refleks gösteremez. Hatta Dünya Bankası yetkilileri sormuştu,  ‘sırrı nedir?’ diye. Ben de ‘dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir devleti, bizim devletimiz gibi, ülkemiz gibi olağanüstü durumlarda refleks veremez’ dedim. Biz bir seferberlik ruhu içerisinde, 7/24 çalışarak, 11 ay öncesine göre hangi noktaya geldiğimiz görüyoruz. Bir yerde hayatın devam etmesinin temel şartı bunlardan bir tanesidir. Dünyadaki gelişmelere uygun olarak, ülkemizde son yıllarda çok takdir edilmesi gereken bir gelişim, dönüşüm ve değişimi yakaladı. Finans içerisinde Halkbank, Ziraat, Vakıflar başta olmak üzere.”
Vali Masatlı, beş ay önce kendisini arayan Halkbank genel müdürünün, Hatay Bölge Koordinatörlüğü’nü açacaklarını söylediğini, vatandaşların başta hibe, kredi, geçici iş yerleri olmak üzere her konuda yardımcı olacaklarını ifade ettiğini belirtti.

“Anlık işlemler çok önemli”
Masatlı, “Şimdi artık ticarette anlık işlemler çok önemli. Bu anlık işlemler, anlık aktarmalar, anlık krediler, bunların tamamı sizin ticaretteki rekabet gücünüzü yükseltiyor. Bu manada bölge koordinatörlüğümüzün açılmış olmasını, ilimize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum Hatay bölge koordinatörlüğü başta Hatay olmak üzere tüm ilçelerimiz Osmaniye’de dahil hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Halkbank Hatay Bölge Koordinatörlüğü, Arsuz’un Karaağaç Konarlı Mahallesi, Uğur Mumcu Cad. No: 319/31 adresinde hizmet vermeye başladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19