Halkın bütün zararı karşılanacak

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ziyaretlerde de tüm zararların karşılanacağını söyledi.

SİYASET 23.01.2018 17:09:49 0
Halkın bütün zararı karşılanacak

Akın Bodur/Reyhanlı

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, siyasi partilerin kentte yaptığı incelemede milletvekilleri ve parti yöneticilerine olayla ilgili bilgi verdi. 1 Suriyelinin yaşamını yitirdiği, 17´si Suriyeli toplam 47 kişinin yaralanmasına yol açan Reyhanlı´ya atılan 11 roketin yarattığı alanda üç parti inceleme yapmıştı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, Reyhanlı´da roketlerin düştüğü alanda inceleme yaptı, esnalarla düzenlenen toplantıda buluştu ve geçmiş olsun dileğini iletmişti.
Zararlar karşılanacak
Milletvekillerine roketlerin düştüğü alanda bilgi veren Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ziyaretlerde de tüm zararların karşılanacağını söyledi. Kaymakam Çobanoğlu, 'Halkın tüm zararlar karşılanacak. Buna araç hasarları dahil. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Hatay Defterdarlığı görevlileri alanda hasar-tespit çalışması yapıyor. Reyhanlı Belediyesi de esnafın cam ve çerçeve gibi acil ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Hasar tespiti tamamlanınca, İçişleri Bakanlığna başvurup, ödenek talep edeceğiz ve halkın tbütün zararını karşılayacağız. devletimiz büyük ve güçlüdür. Halkın tüm zararını karşılar' değerlendirmesini yaptı. Kaymakam Çobanoğlu, bir soru üzerine Kilis ve Reyhalnı´da sivilleri hedef alan saldırıların nedeninin iki kentte de Suriyeli nüfusun yoğun olması ve kentlerde halkları karşı karşıya getirme çabası olduğuna inandığını belirterek, 'Reyhanlı halkı daha önce de acı yaşadı. O acıları yeni yeni sarmaya çalışırken, roket saldırıları halkı tedirgin ediyor. Umarız askerlerimiz en kısa zamanda netice alır. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Parti ayrımı yapmadan bunun gösterilmesi gerekir. Bunu yapmamız gerekiyor ki bunu zaten bugün Reyhanlı´da görüyoruz' dedi.

Roketler eski tip katyuşa
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, kente atılan 11 roketten 9´unun patladığını anımsattı ve roketlerin eski tip katyuşa füzesi olduğunu ve menzilinin 10-12 kilometreyi kapsadığını söyledi.

Reyhanlı esnafı: Hafta içi olsaydı kayıp fazla olurdu
Roketlerin düştüğünün günün pazar günü olduğunu anımsatan kent esnafı, 'Hafta içi olsaydı, kıyamet kopardı, can ve mal kaybı çok fazla olurdu' ifadesini belirtti.
CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı, AKP Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar ve Fevzi Şanverdi, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Hatay eski Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Reyhanlı´da roketin düştüğü alanlarda inceleme yaptı, vatandaşlarla görüştü, kaymakam ve belediye başkanı ile görüşüp, bilgi aldı. AKPli Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da, AKP il başkanı İbrahim Güler´le birlikte kentte inceleme yaptı. Üç partinin heyetleri, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi´yi ziyaret edip, olay ve gelişmelerle lgili bilgi aldı; geçmiş olsun dileklerini iletti.
Roketlerin düştüğü yerlerdeki bina ve işyerlerini ziyaret edip, geçmiş olsun dileğini iletten, saldırıda yaralanan yurttaşlar görüşen CHP heyeti adına 11 Mayıs Şehitler Anıtı önünde açıklama yapan CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Afrin operasyonunu desteklediklerini belirtti. Operasyonun sınır ve Hatayg üvenliği için önemli olduğunu ifade eden Mullaoğlu, 'Bizim için milli çıkarlar her şeyin üzerindedir. Her zaman barış odaklı politikaları da savunduk' dedi ve Suriye kousunda diplomasinin sonuna kadar kullanılmasını istedi.


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00