Halkla bayramlaşma

Kurban Bayramında Hatay´ın tüm ilçelerinde gelenek hale getirilen protokol ve halk bayramlaşması ayrı ayrı ve Antakya´da toplu olarak yapıldı. Bayramlaşmada halk, devlet, siyaset, bürokrasi ve iş, spor, sanat alanının temsilcileri buluşa

GÜNCEL 15.08.2019 11:51:54 0
Halkla bayramlaşma

Nesrin Geyik/İskenderun

Kurban Bayramı nedeniyle kent protokolü şehitliği ziyaret edip, şehit ailelerinin acısını paylaştı, şehit aileleri ve gazileri de evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı. İskenderun belediyesi de bayram nedeniyle üç gün iki mezarlığa karşılıklı olarak ücretsiz otobüs seferi düzenledi. Yöredeki belediyelerin yöneticileri de belediyelerde düzenlenen törenlenle çalışanlarıyla bayramlaştı.

İskenderun´da halkla bayramlaşma
İskenderun´da halk ve kent protokolünün, geleneksel hale getirilen bayramlaşması bu yıl bayramın ilk günü düzenlendi. İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesisinde (Doğan Gazinosu) düzenlenen bayramlaşmaya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Denis Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, bazı siyasi partilerin Hatay il ve İskenderun ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının yöneticileri ile iş insanları da katıldı. Bayramlaşmaya katılanlar b.ir saat süreyle sohbet de etti. bayramlaşmada belediye başkanı Tosyalı´nın abisi iş insanı Fuat Tosyalı da protokol ile birlikte halkla bayramlaştı,

Kurbanlıklara yeterince ilgi olmadı
Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yıl kurbanlıkların geçen yıllara göre hayvan pazarlarına daha az getirildiği ve daha az satıldığı savunuldu. canlı kurbanlık fiyatları Hatay´da kilosu 22 ile 26 lira arasında satıldı. Bir kurbanlık koyunun fiyatının ise 1.400 lirayı bulmasının kurbanlıklara ilgiyi azalttığı belirtildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) de tüm ilçelerdeki mezbahanelerini halkın kurban kesimi hizmetine sunarak, kurbanlıkların daha steril bir ortamda kesilmesi ve çevre kirliliğine neden olmamasına çalıştı. HBB, mezbahanelerin dışında her ilçede kurban kesim merkezleri de belirledi ve sadece Antakya´da 25 kesim noktası hazırlandı. Kesim yerlerinin tamamında veteriner hekim, kasap ve HBB zabıtası hazır bulundu, ihtiyaç duyulan su ve poşetler de sağlandı. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da kentteki kurban kesim alanlarını ziyaret edip, kesim yerlerinden Sakarya mahallesi ve Ziraat Bahçesindeki kurban kesmek için bekleyen vatandaşlarla bayramlaştı.

Arsuz ve Payas´ta bayramlaşma
Arsuz, Belen ve Payas´ta da protokol ile yöre halkı düzenlenen törenle bayramlaştı. Arsuz´da TCCD Parkında yapılan bayramlaşmaya Arsuz kaymakamı Musa Sarı, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Belen´deki bayramlaşma ise Şehitler Abidesi Çay Bahçesinde düzenlendi. Arsuz ve Belen´deki bayramlaşmaya Hatay Milletvekili Özel, AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven ile İskenderun belediye Başkanı Tosyalı da katıldı. Payas´ta Sokullu Mehmet Paşa Külliyesindeki bayramlaşmaya Payas Kaymakamı Polat Kara, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Garnizon Komutanı Astsubay Başçavuş Mehmet Üngör, Emniyet Müdürü Mustafa Bağ da katıldı.

Antakya´daki bayramlaşma parkta yapıldı
Hatay protokolünün geleneksel halkla bayramlaşması ise Antakya´daki Atatürk Parkı´nda düzenlendi. Hatay Valiliği koordinesinde düzenlenen bayramlaşmaya Bayramlaşmaya Hatay Valivekili Aydın Tetikoğlu, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir ve Serkan Topal, Hatay 2. Hudut Alay Komutanı AlbayÜmit Durmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Özkaya, Hatay Vali Yardımcıları Erol Özkan, Salih Altun, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürvekili Tuncay Pekin, belediye başkanları, üç semavi dinin temsilcileri, siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Hatay Valivekili Tetikoğlu ve il protokolü daha sonra Antakya Polisevi´nde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü personeli, Hatay İl Jandarma Komutanlığında jandarma, Serinyol Huzurevinde yaşlılar ve sosyal hizmetlerde koruma altında bulunan çocuk ve gençleri ziyaret ederek Kurban Bayramını kutladı.
Samandağ´daki bayramlaşma ise Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Protokolün halkla bayramlaşmasına Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Belediye Başkanvekili İlyas Nasraoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Nergiz, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Ali Bora Şimşir, İlçe Emniyet Müdürü Duran Datlı ile siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının yöneticileri ve muhtarlar da katıldı. Protokol, daha sonra jandarma komutanlığı, sahil güvenlik komutanlığı ve emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek asker ve polisler ile bayramlaştı.

Şehitliğe bayram ziyareti
Kurban Bayramı nedeniyle Karaağaç Asri Mezarlığında şehitlik ziyareti için tören düzenlendi, şehit kabirlerini ziyaret eden kent protokolü şehit aileleriyle sohbet etti. şehitlikteki törene İskenderun kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de katıldı. İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, şehitlerin ruhu için dua ettiği tören, aşırı sıcaklar nedeniyle arefe günü akşam üstü yapıldı. Kaymakam Yönden ve törene katılanlar, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek, karanfil bıraktı ve şehit aileleriyle sohbet ederek, herhangi bir sorun yada ihtiyaçları olup olmadığını da sorarak, acılarını paylaştı.

Şehit ailesi ve gaziye ziyaret
İskenderun Kaymakamı Yönden ve kent protokolü, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa´da konuşlu bulunan 1. Komando Tabur Komutanlığında görev yaparken, eğitim sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak, şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Dursun´un kentin Sakarya Mahallesinde oturan ailesini ziyaret edip, bayramlarını kutladı. Kaymakam Yönden ve beraberindeki protokol, Şırnak´ın Silopi ilçesinde görev yaparken gazi olan kentin İsmet İnönü Mahallesi´nde oturan Uzman Çavuş Abdussamed Delioğlu´nu da ziyaret edip, bayramını kutladı, vatan ve millet için yaptığı fedakarlıktan dolayı minnettar olduklarını ifade etti. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da yardımcıları ile birlikte şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Mezarlıklara ücretsiz otobüs
İskenderun Belediyesi, halkın mezarlık ziyaretini daha rahat yapabilmesi için bayram arefesi ile bayramın birinci ve ikinci günü mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. İskenderun Belediyesinin bayram nedeniyle düzenlediği ücretsiz otobüs seferleri, kentin Pac Meydanından her saat başı Çankaya ve Karaağaç Asri Mezarlığına karşılıklı olarak düzenlendi.

Belediyede bayramlaşma
İskenderun Belediyesinde Kurban Bayramı nedeniyle belediye yöneticileri ile personel bayramlaştı. Belediye meclis salonundaki bayramlaşma törenine İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kemal Nadir Ünal, Mehmet Ali Dokuzoğlu, Ahmet Keskin, Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, belediye müdürleri dei katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ünal, Dokuzoğlu, Keskin ve Akkoca, personelin bayramını kutladı, aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu ve ardından personelle bayramlaştı. Bayramlaşmaya belediye meclis üyeleri de katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın babasının cenaze töreni nedeniyle Sivas´ta bulunması üzerine bayramlaşma törenine katılamadığı öğrenildi.

Partiler de bayramlaşma düzenledi
Siyasi partiler de il ve ilçe binalarında düzenlediği bayramlaşma töreniyle seçilmiş ve atanmış yöneticileriyle üyelerini buluşturdu. AKP ve CHP´deki bayramlaşmaya katılanların önceki yıllara göre daha az olduğunu ifade eden bazı katılımcılar, bunun yöneticiler ve seçilmişlere olan yaklaşımdan kaynaklandığını savundu. ÇHP´nin Antakya´daki Hatay il örgütündeki bayramlaşma törenine CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Erzin Belediye Başkanı Sayın Ökkeş Elmasoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, partinin il kadın kolları başkanı Filiz Haksöz ile ilçe başkan ve yöneticileri ile belediye meclisi üyeleri de katıldı. Bayramlaşmada konuşan CHP Hatay İl Başkanı Özgün, daha güzel bayramların olduğu bit Türkiye´nin olması temennisinde bulunurken, Hatay Milletvekili Topal da “Sadece Türkiye´nin değil tüm dünya insanlarının bayramını kutluyoruz. Barışın, kardeşliğin, hoşgörünün egemen olmasını istiyoruz. Son yıllarda dünya toplumlarında yaşanan üzücü olayların son bulması temennisiyle' diye konuştu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse ise barışın ve hoşgörünün egemen olduğu Hatay´da olmaktan onur duyduğunu ifade etti.
İskenderun AKP´deki bayramlaşma törenine ise AKP MKYK üyesi ve Hatay Milletvekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven ile belediye meclisi üyeleri, gençlik ve Kadın kolları yöneticileri de katıldı.

'Kurban, muhtaçların, ezilenlerin, vatansızların tebessümüdür'
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan şunları belirtti: 'Bayramlar birliktir, beraberliktir, ibadettir. Aile bağlarımızı güçlendiren, karşılıksız sevgiyi ve merhameti hatırlatan bu güzel günlerde Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın.'
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da 'Toplumsal birlikteliği sağlayan, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı´nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; İnsanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberlik arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir. Hiç kuşkusuz dayanışma ve yardımlaşma içinde, böylesi özel günlerde kardeşlik duygumuzun ve millet olarak birlikteliğin en yoğun yaşandığı günler olması sebebiyle bu idrak edeceğimiz Kurban Bayramı´nın da, anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçirilmesini diliyorum. Bizim gelenek ve kültürümüz zorda kalanlara destek olmayı, öksüz ve yetimlere sahip çıkmayı, yaşlılarımızı sevindirmeyi, mazlum ve yoksulu korumayı, komşusu açken tok yatmamayı gerektirir. Tarihten buyana İslam ümmeti bayramlarını hep bu ahlak ve inanış içerisinde kutladı' değerlendirmesini yaptı. Belen Belediyesi de şu açıklamayı yaptı: 'Dini, milli ve kültürel değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak hepimizin üzerine düşen en önemli görevlerdendir. Kurban cömertliktir, kurban dayanışmadır, kurban yoksulların sevindirilmesidir ve Kurban Cenab-ı Allah´a manen yaklaşmanın mübarek bir fırsatıdır. Ülkemizde ve İslam coğrafyasında hissedilen bayram havasının tüm dünya´ya yayılmasını, kesilen kurbanlarımızın ihtiyaç sahiplerine ulaşması ve Allah katında kabul olmasını dilerim. Bu günün birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirmesini, küslük ve dargınlıkların ortadan kaldırmasını ve din kardeşlerimizle kucaklaşma günü olduğunu unutmayalım. Bayramlar toplum olarak birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en yoğum yaşandığı sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveye çıktığı mübarek günlerimizdir.'
Memur Sen Hatay İl Temsilcisi İsmail Bayrakdar da 'Bayramlar, inananların kardeşliğini, insanların paylaşma ve dayanışma duygusunu, umudu, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren günler olması itibarıyla büyük bir imkândır. Katliamların son bulması, savaşın bitmesi, barışın hâkim olması, terörün insanlığın gündeminden çıkması için en büyük mesajlar bayramlarda gizlidir. İbrahimî bir sadakatin ve İsmailî bir teslimiyetin yaşayan en güzel örneği olan Kurban Bayramı, bir yakınlaşma imkânı olarak Rahman´ın kullarına en güzel lütfudur. Hac ibadetiyle birlikte düşünüldüğünde, Kurban Bayramı, hakikate yönelme, karşılıksız sevme, bağlanma, duayla yaşama, yardımlaşma, paylaşma ve fedakârlık günüdür. Şahsi, yerel ve evrensel ölçekte yaşanan bütün sıkıntılara rağmen bayram, hayatı umutsuz, bezgin, yılgın yaşamamak, varlığı canlı, ümitli kılmaktır; kötülüğe yenilmemek, iyiliğe dayanmak, iyilikle ve iyilerle direnmek; dostluğu, sevgiyi, hoşgörüyü bereketlendirmektir. Hüznün, acının, yoksunluğun, yoksulluğun ve adaletsizliğin kol gezdiği dünyamızda, kurban, muhtaçların, ezilenlerin, vatansızların, garip ve yalnızların tebessümüdür. Bayram, her şeyden evvel iman eksenli olarak hayatımızın, benliğimizin ve ilişkilerimizin muhasebesini yaparak, hayatın ve varlığın aşkın, coşkun yanını görmek, yakınlaşmak, kucaklaşmak; her yerde iyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dostluğu yaşanılır kılarak yaygınlaştırmaktır. Paylaştıkça çoğalacak zenginliğimizi, en yakınımızdan başlayarak bütün ümmete hatta insanlık coğrafyasına yaymalıyız. Bugün ekonomiden sosyal hayata kadar çeşitli sıkıntılarla sınanan insanlığın bayram iklimine ihtiyacı vardır'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23