HAMOK: Depremin yaraları zam ve artan KDV ile sarılamaz

HAMOK dönem sözcüsü Yahya Hamurcu: Depremin yaralarını zamlarla, KDV artışlarıyla mı saracaksınız?

HATAY 11.07.2023 17:35:00 0
HAMOK: Depremin yaraları zam ve artan KDV ile sarılamaz

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Yahya Hamurcutüm deprem bölgesinin ve Hatay’ın öncelikli il olarak görülmesi ve teşvik, muafiyet ve yatırımlar ile desteklenmesinin beklendiği bir dönemde yapılan zamların halkı daha çok perişan ettiğini vurguladı.

Hamurcu, 7 Temmuz 2023 tarihli ve 32241 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnameleri (CBK) ile yüzde 8 olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 10’a; yüzde 18 olan KDV oranının ise yüzde 20’ye yükseltilmesinin deprem bölgelerindeki etkilerini değerlendirdi.

Vergilerde ve harçlarda yapılan bu artışlar TÜİK tarafından açıklanan ve işçilerin, emekçilerin ücretini belirleyen resmi enflasyon oranının çok üstünde olduğuna dikkat çeken Hamurcu, “Depremin üstünden 5 ay geçmiş olmasına karşın çadırlarda, konteynerlarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan insanların kullanacağı temizlik ve hijyen maddeleri de dahil bütün temel yaşam  maddelerine kdv oranı arttırımı getirilmesi depremin ülke yöneticilerinin gündeminden bütünüyle çıktığının göstergesidir.  Seçimler sonrasında ağır bir yoksulluğa yol açacak olan yüksek enflasyon, yaşamsal ihtiyaçlara gelen aşırı zam ve tüm bunları tetikleyen ağır vergi düzenlemeleri ülkenin 85 milyonu için ağır bir tablo ortaya çıkarırken deprem bölgesi ve HATAY için yaratacağı ölümcül yıkımın gündeme bile gelmemesinin reddediyoruz” dedi.

HAMOK olarak şehrimizin yıkımına, insanlarımızın çaresiz bırakılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Hamurcu, “Odalarımızın ve meslek birliklerimizin hazırlamış olduğu raporların dikkate alınmasını, sesimizin Ankara’dan duyulmasını istiyoruz. Mevcut durumu kabullenmeyecek, depremin ve sonuçlarının gündemden düşmesine izin vermeyecek, hakkımız olanı alacağız” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19