HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların barınma, sağlık ve eğitim olduğunu vurgulayan Hamurcu, 17 meslek kuruluşunun oluşturduğu HAMOK adına yaptığı çağrıda eğitim ihtiyaçlarına dikkat çekti, çözüm önerilerini paylaştı

HATAY 3.09.2023 21:58:00 0
HAMOK: En önemli sorun hala barınma, sağlık ve eğitim

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Yahya Hamurcu, kentten çocuklarını eğitimi için ciddi bir göç yaşandığına dikkat çekerek, “Burada kalan insanlarımızın çocuklarının güvenli ve iyi bir eğitim alabilmesi hayati önem arz etmektir” dedi.

EĞİTİM TAM GÜN OLMALI

Hamurcu, başlıklarla şu konulara değindi;

“6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmak ve kaliteli bir eğitim için; eğitim emekçilerinin barınma sorunlarının ve diğer ihtiyaçlarının en aza indirgenmesi,  ek ücret verilmesi ile birlikte okullarda eğitimin tam gün yapılması gerekir. Birçok okul hasar görmüş, sağlam okulların bir kısmına ise Kamu Kurumları konumlanmış olması sebebiyle okul ihtiyacı doğmuştur. Bu oluşan ihtiyacı gidermek için ikili eğitim yapılması öngörülmektedir. Bilindiği üzere deprem sonrası ilimizin birçok ilçesinde okulların açılmaması nedeni ile öğrencilerin eğitim -öğretim alanında ciddi eksikleri oluşmuştur. Öğrencilerin gerek öğrenim açıklarının kapatılması gerekse sosyal yaşama döndürülmesi gerekse de psikolojik olarak yeniden yaşama entegre olabilmesi adına tam gün eğitim zaruri bir ihtiyaç haline gelmiştir.

ÖĞRENCİLERE KAOS YAŞATILMAMALI

Yaşadığımız felaket dikkate alındığında çocuklarımızın eğitimden uzak kaldığı zamanları telafi edebilmesi için sağlam, güvenli okullarda ve tam gün eğitim almaları ciddi bir ihtiyaç ve gerekliliktir. İkili eğitimde sabah karanlıkta okula gidecekleri öğleden sonra okula gidenlerin akşam karanlığında eve dönecekleri dikkate alındığında artçı depremlerin devam ettiği bugünlerde yaşanması kuvvetle muhtemel olan korku ve panik öğrenciler ve veliler üzerinde ciddi anlamda bir kaos yaratacaktır.

OKULLAR BOŞALTILACAK MI?

Yetkililerden talebimiz sağlam okullarda konumlanmış kamu kurumlarının okulları boşaltması, mümkün olan her yerde tam gün eğitime geçilmesi, kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının devlet tarafından ücretsiz verilmesi, öğrencilerin rutin sağlık kontrollerinin yapılması, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin başlatılması, öğrencilerin güvenliği için okullara yakın riskli bina yıkımı ve enkazının bir an evvel tamamlanması, öğretmen ve öğrencilere ücretsiz servis olanağının sağlanması, okullarda uzman psikolog ve okul rehber öğretmenlerinin işbirliği ile gerekli psikolojik desteğin verilmesi ve bütün öğrencilere ücretsiz yemek verilmesidir.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19