Hamursuz Bayramı kutlandı

Hatay´da yaşayan Musevi yurttaşlar, Hamursuz Bayramı´nı kutladı. Antakya´daki kutlama, Musevilerin ibadet yerleri olan Havra´da yapıldı.

GÜNCEL 2.04.2018 10:46:46 0
Hamursuz Bayramı kutlandı

Antakya/SES

Hatay Valisi Erdal Ata, ilde yaşayan Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramını kutladı. Vali Ata, Musevilerin dinsel bayramları arasında yer alan Hamursuz Bayramı kapsamında cumartesi günü havrayı ziyaret etti. Vali Ata´nın ziyaretinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ALİYAD Vakfı Başkanı Nasrettin Eskiocak, Alevi kanaat önderi Adnan Fatihoğlu da bulundu. Ziyarette konuşan vali Ata, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentin, üç semavi dini de bünyesinde barındırdığını, asırlarca üç farklı dine mensup vatandaşların Hatay´da barış, hoşgörü, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığını belirtti. Ata, 'Musevi kardeşlerimizin, Hamursuz Bayramını kutluyor, daha nice bayramlara ulaşmayı diliyorum. İlimizde diğer dinlere mensup kardeşlerimiz de var. Bu da buradaki birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Geçen sene de aynı şekilde gerek sizlerin bayramına, gerekse Hristiyan vatandaşlarımızın bayramına, arkasından Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına tüm cemaatlere mensup vatandaşlarımızın ve kanaat önderlerinin katılması gerçekten hem ilimiz, ülkemiz için çok iyi birer örnek. Ayrıca dünyada diğer toplumların örnek alması gereken bir yaşam tarzı' dedi.
Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu da Hamursuz Bayramı´nın, inançları açısından önemini anlatan konuşma yaptı. Hamursuz Bayramının, İbrani kavminin Mısır´da Musa Peygamber önderliğinde Firavun´un zulmünden, esaretten özgürlüğe kaçışı sırasında unu suyla yoğurup mayalanmasına fırsat bulamadan yemenin anısına bu bayramın kutlandığını belirten Cenudioğlu, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Hatay protokolüne teşekkür etti ve konuklarına mayalanmamış hamurdan yapılan ekmek ikram etti.
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Savaş, Hatay´ın çok kültürlü bir zenginliğe sahip olduğunu belirtip, farklılıkları bütünleştiren bir anlayışla hareket edildiğini ifade etti. Birlik ve beraberliğin Hatay´ı hem ayakta tuttuğu ve şehri geleceğe taşımak adına önemli bir gösterge olduğunu belirten Savaş, Hatay´daki bir arada yaşama kültürün tüm dünyaya örnek olması gerektiğini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04