Hamursuz Bayramını kutladı

Hatay´da yaşayan Musevi vatandaşlar, Hamursuz Bayramını kutladı.

GÜNCEL 19.04.2022 15:03:46 0
Hamursuz Bayramını kutladı

Antakya/SES

 Hatay Valisi Rahmi Doğan, Musevilerin bayramını kutlamak ve sevincine ortak olmak amacıyla protokol üyeleri ve dini kanaat önderleri ile birlikte Antakya´daki Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Havra´yı ziyaret etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz´ın da katıldığı ziyarette konuşan vali Doğan, “Kadim şehir Hatay; farklı inanç, din ve kültürden insanların asırlar boyunca beraber kardeşlik ve hoşgörü duyguları içinde yaşadığı bir iklime ev sahipliği yapmıştır. Her kültür ve inançtan vatandaşımızın bayram sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür. Bugüne kadar yaşattığımız ve yaşadığımız bu hoşgörü kültürünü gelecek nesillere de aktarmak hepimizin ortak gayesi olmalıdır. şahsım adına tüm Musevi vatandaşlarımızın Pesah Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum' dedi. Ziyarete ve iyi dileklere teşekkür eden Hatay Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, konuklarına mayalanmamış hamurdan yapılan Pesah ikramında bulundu ve sohbet etti.
Hatay Valisi Doğan da, Hamursuz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Musevilerin yaşadıkları zorlu göç hikayelerini anlatan, Musevi aleminin maddi ve manevi kurtuluşunu simgeleyen Hamursuz Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum. İl, tarihi boyunca 13 medeniyete ve 3 semavi dine mensup insanların kardeşlik duyguları içerisinde bir arada yaşadığı, cami kiliseler ve havra aynı cadde üzerinde yan yana, oldukları ezan, çan ve hazzan sesinin kardeşçe semalara yükseldiği bir şehirdir. İnanıyorum ki bu güçlü bağ sayesinde halkımız, dün olduğu gibi bundan sonrada karşılıklı hoşgörüyü esas alarak nice bayramları huzur ve mutluluk içerisinde, beraberce kutlayacaktır. Yüzyıllardır sevinç ve hüzünleri birlikte paylaştığımız tüm Musevi vatandaşlarımızın Hamursuz (Pesah) Bayramı´nı kutluyor, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, 'Hatay, yüzyıllarca barışın, sevginin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bir arada yaşandığı coğrafya olmuştur. Her dine mensup vatandaşımızın inancını özgürce yaşaması en büyük zenginliklerimizden bir tanesidir. Bu güzelliği sürdürmek için hepimize büyük görevler düşmektedir. Birçok medeniyeti topraklarında ağırlamış olan şehrimizde farklılıklarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaya devam edeceğiz' ifadesine yer verirken, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bir arada sevgiyle yaşama kültürümüz bizi biz yapan en kıymetli değerlerimizden bir tanesidir. Bayramlarımız da bu değerleri yaşamak ve yaşatmak için çok özel günlerdir. Farklılıklarımız zenginliğimiz, zenginliklerimiz yaşam sevincimiz olmaya devam edecektir.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00