'Hangi renk olacağımız bizim elimizde'

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) İskenderun Temsilciliğini ziyaret etti.

GÜNCEL 9.03.2021 17:30:48 0

 

Kentte bir süredir gazetecilerin örgütlü olduğu kuruluşları ziyaret ettiğini ve bunu sürdüreceğini anlatan kaymakam Yönden, haftanın belli bir gününde bu ziyaretleri düzenli olarak sürdüreceğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı´nın her hafta koronavirüs vaka sayısını her 100 bindeki oranına göre açıklamayı sürdürdüğünü, Hatay´ın daha önce 40,5 olan bu oranın son bir haftada 60´a yükseldiğini belirten İskenderun Kaymakamı Yönden, 'Hatay, koronavirüs risk haritasındaki rengi, orta riski simgeleyen ´sarı´dan, yüksek riski oluşturan ´turuncu´ya dönüşüyor. Resmi olarak açıklanmamış olsa da oranlar bize bu rengi veriyor. Turuncu rengin, orta riski temsil eden ´sarı´ya ya da çok yüksek riski simgeleyen ´kırmızı´ya dönüşmesi bizlerin elinde. Sonrasındaki renkler de bizlere bağlı. Hedefimiz düşük riski simgeleyen ´mavi renk´. Ancak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmezsek, turuncu renk, kırmızıya dönüşür ki bu da birçok alanda kapanmayı getirir. Kapanmak istemiyorsak, kurallara uymalıyız. Kurallara uymamız gerekir' dedi.

Yöre halkının ziyaretleri zorunlu olmadıkça yapmamasını, yapması gerektiği zaman da yiyecek ve içecek almamasını öneren Kaymakam Yönden, İskenderun´da en çok vakanın aile içi bulaştan kaynaklandığını ifade etti. Ziyarette, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilcisi Akın Bodur ve üyelerle görüşen Kaymakam Yönden, pandemi kurallarına kurallara insanların kendileri için olmasa bile sevdikleri için uyması gerektiğini, toplumun birçok sevdiğini yakın sürede bu hastalık nedeniyle kaybettiğini anımsattı. Ziyarette, kentte gazeteciliğin daha önce görev yaptığı yerlere oranla daha güçlü olduğunu belirten kaymakam Yönden, kamu hizmeti olan gazeteciliğin toplumun gelişmesi için önemli olduğunu da ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57