Hanuka Bayramı kutlaması

Hatay´da yaşayan Musevi vatandaşlar, Hanuka Bayramını (Hanuka Işıklar Bayramı) kutladı. Bayram, Türkiye Hahambaşılığı Vakfı ve Türk Yahudi Toplumu tarafından düzenlendi.

GÜNCEL 6.12.2018 10:23:47 0
Hanuka Bayramı kutlaması

Antakya/SES

Hatay protokolü de bayram sevincine ortak oldu. Antakya´daki Havra´ya bayram ziyareti yapıldı. Bayram ziyaretine Hatay Valisi Rahmi Doğan, HBB Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Vakıflar Bölge Müdürvekili Mehmet Yıldıran, ALİYAD Vakfı Başkanı Nasrettin Eskiocak, alevi kanaat önderi Adnan Fatihoğlu, Katolik Kilisesi rahibi Domenico Bertogli, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi papazı Dimitri Dogum da katıldı. Ziyarette konuşan vali Doğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramını kutladı ve şunları söyledi: 'Farklı inanç ve kültürlere mensup vatandaşlarımız yüzyıllardır bu topraklarda barış, hoşgörü, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadır. Bundan sonra da böyle olması için herkes üzerine düşen sorumluluğun farkında. Hatay kadim bir şehrimiz. Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı din, dil ve mezheplere sahip vatandaşların birlikte kardeşçe huzur içinde yaşadığı bir şehir. Bu topraklar bundan dolayı çok kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan her dinden ruhani liderlerin de burada bu bayramı kutlamaya gelmesi tüm dünyaya örnek olacak güzellikte bir davranıştır.'
HBB Başkanı Savaş da 'Hatay medeniyetler şehri ama aynı zamanda sevgi şehri. Hatay savaşın gölgesinde bir şehir ama birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen her rengi içinde bulunduran bir şehir. Bu şehrin güzelliklerini yaşatmak için hepimiz birliğimizi ve beraberliğimizi gözümüz gibi muhafaza etmeliyiz' değerlendirmesini yaptı.
Hanuka Bayramı ziyaretine teşekkür eden Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu ise inançları açısından önemini anlatan konuşma yaptı. Cenudioğlu, 'Bize göre, biz 2.500 sene öncesinden beri bu topraklarda yaşıyoruz. Farklı inanç ve mezheplerden kardeşlerimiz ile birlikte bayramlarımızı kutluyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere, ilimiz protokolüne teşekkür ediyor, sevincimize ortak olmak üzere teşrif etmenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum' dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, Hanuka Işıklar Bayramı´nı kutladığı açıklamasında 'Hatay´da her bayram ayrı bir anlam, ayrı bir heyecan, ayrı bir renk taşıyor. Hatay´ın çok kültürlü ortamı barış, kardeşlik, hoşgörü ve ortak yaşama kültürünü de daha da güçlendirerek geleceğe taşıyor. Birlikte yaşama kültürümüzü kalıcı kılan, daha da anlamlandıran bayramların coşkusudur' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22