Hasada katıldı, fidan dikti

Hatay´a Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Amik Ovasında buğday hasadı yaptı, Belen´de geçen yıl yakılan ormanlık alana fidan dikimi yaptı.

GÜNCEL 25.05.2021 15:54:51 0
Hasada katıldı, fidan dikti

Antakya/SES

Havayolu ile geldiği Hatay Havaalanında, vali Rahmi Doğan, bazı Hatay milletvekilleri, kurum müdürleri ve AKP yöneticileri tarafından karşılanan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Belen´de yanan bölgelerde oluşturulan orman ağaç dikim sahalarında incelemede bulundu, ardından incelemeye katılanlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.
Hatay Valiliği koordinesinde alımı gerçekleştirilen, orman yangınlarına müdahalelerde kullanılması amacıyla ormana yakın mahallelerin muhtarlıklarına verilen 30 su tankerinin teslim törenine de katılan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Antakya´nın Serinyol mahallesindeki yeraltı barajı inşaatında incelemede bulundu; Amik Ovasında buğday hasadına katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, buğday hasadı yapılan tarlada dekar başına 650 kilo ürün elde edildiğini, bunun Amik Ovasına has, özel bir durum olduğunu ve son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

“Üreticiyi memnun etmeye devam edeceğiz”
Katıldığı buğday hasadında tarımsal üretimin desteklenmesinin sürdürüleceğini belirten Bakan Pakdemirli, şu değerlendirmeyi yaptı: ““Hatırladığınız üzere gübre desteklerini 4 liradan 8 liraya, bu yılbaşında da 8 liradan 16 liraya, mazotu 15 liradan 19 liraya çıkarmıştık. Bu ve bunun gibi yaptığımız doğru işler sayesinde Türkiye´de ilk defa bu yıl ekilen alanlarda azalış yok, artış var. Tabii ki yakın zamanda biliyorsunuz, buğdayda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan fiyat açıkladı. Buğdayda 2 bin 250 lira, arpada da 1750 lira ve dekarda da 275 liraya varan destekleri alıyor çiftçimiz. Bugün çiftçimiz, üreticimiz bundan memnundur. İnşallah onları da sürekli olarak memnun etmeye devam edeceğiz. Bir sözümüz vardı ´her zaman üretici dostu olacağız´ demiştik. Son 3 yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nde başta Cumhurbaşkanımızın büyük destekleriyle ´biz çiftçimizi asla mağdur etmeyecek fiyat politikası güdeceğiz´ demiştik. ´Hasat öncesi fiyatlarımızı açıklayacağız´ demiştik, bu sözümüzü tuttuk, inşallah tutmaya da devam edeceğiz. Bugün itibarıyla borsada normalin üzerinde fiyat oluşumları görüyoruz, bu fiyatların gerçekçi fiyatlar olmadığını da ifade etmek isterim. Toprak Mahsulleri Ofisimiz (TMO) alımlara başladıktan sonra hasat sonundaki fiyatlarını en kısa zamanda açıklayıp, çiftçimizin, üreticimizin malı üzerinden, ürünü üzerinden kimsenin spekülasyon yapmaması hedefiyle çalışmalarını sürdürecektir.”

 


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00