Hasattan dokumaya ipek sergisi

Samandağlı kadınlara satış ve pazarlama yolunu da açan ipek böcekçiliği ve dokuma kurslarında üretilen ürünler festival alanında sergilendi.

11.07.2017 11:13:38 0
Hasattan dokumaya ipek sergisi

 

Samandağ İpek Evi´nin geleneksel Evvel Temmuz Festivali kapsamında açılan sergideki ürünlerinin ipek böceği yetiştirmeden koza hasadına ipek ipliğin elde edilerek el tezgahlarında dokuyarak elde edildiği belirtildi.

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Ahras Nural, derneğin Samandağ´lı kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetlerini geliştirmek, bu konularda kadınları bir araya getirmek, güçlendirmek yardımlaşma ve dayanışmalarına ortam sağlamak başta olmak üzere tüm kadınların yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunların çözümüne katkı vermek amacı ile kurulduğunu hatırlatarak, İpek Köyü´nün çalışmalarının prestij projesini oluşturduğunu söyledi.

İpek böcekçiliği yeniden canlandı
Samandağ belediyesi ile ortak sürdürülen bu proje ile ipek böcekçiliğinin yeniden canlandırıldığını da sözlerine ekleyen Nural, “Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, kadınların özveri ile yaptıkları bu işlerde satış ve pazarlama konusunda da yollarını açmıştır. Bugünkü sergimizde İpek Köy´ünde üretilen ipekler sergileniyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak için çeşitli yöresel ürünleri üreten kadın kardeşlerimizin de ürünleri sergide yer almaktadır. Bu çalışmalarımızla derneğimizin amacını adım adım gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Övgüye değer bir çaba
Samandağ Belediye Başkanvekili İlmettin Dağ da ipek böcekçiliğinin kentin en eski
zanaatlarından biri olduğunu kaydetti. Bu uğraş unutulmaya yüz tutmuş iken Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir ve dernek üyelerinin çabalarıyla canlandırılmaya çalışıldığını ve çabanın övgüye değer olduğunu ifade etti.
Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Samandağ Belediyesi İpek Köyü ile ortaklığıyla başlatılan ipekçilik serüveni, kadınların kurslarda elde ettikleri ürünlerin sergilenmesiyle devam etti. Sergi açılışına Samandağ Belediye Başkanvekili İlmettin Dağ, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Ahras Nural,Kültür ve Sosyal işler Müdürü Fikret Özçelik, Meclis üyeleri de katıldı.


Anahtar Kelimeler: Hasattan dokumaya ipek sergisi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00