Hassalı akademisyene Simavi Ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen 41. Sedat Simavi Ödülleri İstanbul´da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

14.12.2017 13:06:42 0
Hassalı akademisyene Simavi Ödülü

 

Dokuz dalda 14 kişinin ödül aldığı törende Hassalı akademisyen Doç. Dr, Nuray Ergüneş, ´Kadınsız Kentler; Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri” adlı eseri yaptığı çalışma arkadaşları Prof. Dr. Gülay Günlük Şenesen, Doç. Dr Yelda Yücel, Doç. Dr. Ayşegül Yakar Önal, Doç. Dr. Burcu Yakut Çakar´la birlikte ödül aldı. Ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını, tutuklu gazeteci ve yazarların serbest bırakılmasını istedi. Olcayto, “Sedat Simavi Türk basını için çok önemli bir figür. Sanat diyorsunuz Sedat Simavi bir karikatürist. Dönemini çok iyi anlatan karikatürleri var. Dergiler çıkarmış.Kurtuluş Savaşı´yla ilgili çalışmaları var. Sarayla bitip tükenmeyen kavgaları var. Bıraktığı bir de miras var. Gazeteci zor durumda kalabilir. Ama Sedat Simavi ‘Kalemini gerekirse kır ama satma´ demiştir. Bugünkü gazeteciliğe bakınca doğrusu Sedat Simavi´yi bir kez daha minnetle anıyoruz. Çok önceden bugün gazeteciliğin geldiği durumu görmüştür Sedat Simavi. Bugün arkadaşlarını ihbar eden, küçük ya da büyük çıkarlar için arkadaşlarını harcayan, cezaevindeki arkadaşlarına ‘oh çeken´ bir grup insan var. Bunlar kendilerine gazeteci diyorlar. Cezaevinde 140 gazeteci var. Bu arkadaşlarımızı cemiyet olarak ziyaret etmeye çalışıyoruz. Ahmet Şık´ı da, Ali Bulaç´ı da ziyaret ettik. Özgür Gündem´den İnan Kızılkaya´yı da ziyaret ettik. Cezaevindeki meslektaşlarımız ziyaretlerimiz sırasında birbirlerine selam gönderiyorlar. Cezaevindeki dayanışmaları çok yüksek. Biz o dayanışmayı dışarda gösterelim istiyoruz ama bunu sağlayamıyoruz. Gazetecilikte nefret dili haberciliğinden vazgeçelim. Türkiye basın özgürlüğünden, halkın haber alma ve doğruyu öğrenme hakkından yoksun bırakılmamalı. Bu utançtan kurtulunmalı. Gergin bir topluluk olduk. Medyanın da bu gerginliğe olumsuz katkısı var. Siyasetçilerin dili de nefret dili. Bu kavga içinde toplumun sağlıklı hareket edebilmesi mümkün değil. Umarım bunları kısa zamanda atlatırız. Umudumuzu yitirmiyoruz, mücadeleyi de bırakmıyoruz. Sedat Simavi bize ‘Dik durun´ demişti biz de dik durmaya çalışıyoruz. Düşünceyi ifade özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü farklılıklara saygıyı hiçe sayan toplumlarda çağdaş bir demokrasi yeşeremez. Kısaca diyoruz ki düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller kalkmalıdır. Gazeteciler, yazarlar düşüncelerinden, yazılarından ötürü cezaevlerinde çürütülmesinler. Hapishanelerinde en çok gazeteci bulunan ülke ayıbı ortadan kalksın. Gazeteciliğin, yazarlığın, sanatın 21. yüzyılda suç olmadığı artık bilinsin. Ummak istiyoruz ki gelecek yıla üzerimizdeki bütün sıkıntıları, korkuları yenmiş, barış içinde kardeşçe yaşayan bir toplum olarak gireriz' dedi.
Törene Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selamı Turgut Genç, Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği YK üyeleri Fügen Toksü, Şulecan Dalbudak, TGC Onur Kurulu Sekreteri Ergin Konuksever, TGC Denetim Kurulu üyeleri, TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı ve Milliyet Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Hürriyet Gazetesi İstihbarat Müdürü Celal Korkut ve TGC´nin Hatay´daki iki temsilcisi de katıldı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00