Hassa´ya öğretmenevi binası

Hassa´da hizmet verecek olan Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun açılışı, törenle yapıldı.

GÜNCEL 21.09.2021 19:41:54 0
Hassa´ya öğretmenevi binası

İskenderun/SES

4 katlı öğretmenevinin, 43 otel odası, 100 kişilik restaurant ve 3 bin kişilik yemek kapasitesi bulunuyor.
Hassa´nın Derviş Paşa mahallesinde yapımı tamamlanan Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun açılış törenine Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürvekili Mesut Çerko, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal da katıldı.
Açılış töreninde konuşan Hassa Öğretmenevi Müdürü Battal Arık, Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu yeni hizmet binasının açılışının yapıldığını belirtti. Arık, 'Binanın inşası Hassa Öğretmenevi bütçesiyle başlamış olup Milli Eğitim Bakanlığı ile Hatay Valiliğinin mali katkısı ve Hassa Belediyesinin bahçe düzenlemesi çalışmalarıyla bitirilmiştir. Binanın mimari tasarımı tamamen öğretmenevinin ihtiyaçları ve hizmet alanlarına göre tasarlandı' dedi. Hassa Belediye Başkanı Karataş ise, 'Bu öğretmenevi sadece Hassa´ya değil, herkese hizmet edecek' derken, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman da, 'Hassa için bir yıl gibi bir sürede 5 yıldızlı otel konforundaki öğretmenevi tamamlandı. Hassa için çok önemli olan bir ihtiyacı sağlamış bulunmaktayız. Hassa, Hatay´ın en stratejik ilçelerinden biri. Hassa´da hükümetin yatırımları devam ediyor. Hassa artık Hassa Tüneli´nin sözünü değil, kendisini görmek istiyor. Artık bu iş çok uzadı. Bununla ilgili netice almak istiyoruz. Devlet hastanenin inşası devam ediyor. Validen de sözünü alacağız, Hassa´ya bir hükümet konağı yapılmasını da istiyoruz. Hassa Tünelimizin projesi tamamlandı, sadece Cumhurbaşkanımızın bir kararnameyle, imza atması gerekmekte. İfade etmek isterim ki mesele vatan meselesi, bayrak meselesi, Türkiye meselesi. hepimizin sahip çıkması lazım. Hassa´nın, Hatay´ın, Türkiye´nin meselesi de ne siyasetçilerin, ne valilerin, ne de Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın omuzunda değil, hepimizin omuzunda. Hepimizin elini taşın altına koyması lazım' diye konuştu.
Hatay Valisi Doğan da şöyle konuştu: 'Buranın hikayesini bilmeyenler için kısaca anlatmak isterim; buradaki arkadaşlarımız Zeytindalı Harekatı için bir çalışma yaptılar, bölgedeki birlikler ve bizimle birlikte hareket eden unsurlar için bir yemek ihalesi yapılmıştı, bunu Hassa Öğretmenevi üstlendi ve başarılı bir şekilde de bunu gerçekleştirdi. Karşılığında da belli bir miktar gelir sağladı. Bu kazanılan gelir normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığının havuzuna toplanıyor ve ihtiyaç dahilinde Türkiye´deki öğretmenevlerine harcanıyor. Ancak milletvekilleriye yaptığımız istişarede bu gelirin Hassa´da hizmete dönüştürülmesi kararlaştırıldı ve bir öğretmenevi yapılmasına karar verildi. Böylelikle Hassa´ya çok güzel, ferah ve kaliteli bir öğretmenevi kazandırıldı. Hassa için hükümet konağı ile ilgili çalışma devam ediyor. Yapılacağı yeri belirledik. Projesi çizilecek ve en kısa süre içerisinde yapımına başlayacağız. Hastanenin inşası devam etmekte ve yüzde 60 seviyesine gelmiş durumda. En kısa süre içerisinde de tamamlanacak. Tünel sadece Hassa´ya değil, sadece Hatay´a değil, Gaziantep´e, Kilis´e, Maraş´a değil, tünel Türkiye´nin tamamına hizmet edecek çok önemli bir yatırım. Söz konusu tünel, hem ekonomik değeri olan, hem bölgeye, ülkeye ciddi katkısı olacak bir yatırım. İnşallah bu yıl içerisinde tünelin temelini atmayı Rabbim bizlere nasip eder.'
Hassa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun açılış kurdelesini, vali Doğan ve törene katılan protokol birlikte kesti ve daha sonra binayı gezdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57