Hassa´ya SGK hizmet binası

Hassa Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. SGK hizmet binasının açılış kurdelesini Hatay Valisi Erdal Ata, törene katılan protokolle birlikte kesti.

GÜNCEL 13.06.2018 10:10:28 0
Hassa´ya SGK hizmet binası

Antakya/SES

Açılış törenine Hatay Milletvekilli Mehmet Öntürk, AKP Hatay milletvekili adayı Hüseyin Yayman, kaymakamlar, belediye başkanları ve HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz de katıldı.
Açılış töreninde konuşan vali Ata, 'Devletimizin görevi vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmektir. Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek temel hedeftir. Sosyal Güvenlik kurumumuzda bunu en iyi yapan kurumlarımızdan bir tanesidir. Hatay´da 15 ilçemiz ile birlikte 11 ilçemizin Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet binası hizmete alındı. Hassa´da SGK´dan hizmet alacak vatandaşlarımızın sayısı 53 bin Buradan faydalanan vatandaşımızın ilçe nüfusuna oranı yaklaşık yüzde 98´ine tekabül ediyor. Hassa için yapılacak diğer önemli projelerde devam edecek bunların arasında en önemlisi Amanos tünelinin yapılması,dur. Hassa organize sanayi bölgesi ile ilgili çalışmaların tamamlanması ile burada istihdam edilecek on binlerce vatandaşımıza iş imkanı sağlanacak. Bu bina ileride yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verecek bir kurum olacaktır' dedi.
SGK İl Müdürü Hamit Bal da şunları söyledi: “İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde ilimizde faaliyet gösteren sosyal güvenlik merkezlerimizden 11. sini Hassa´da açmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Arsa tahsisi Hassa Belediyesi tarafından bedelsiz yapılan ve toplam üç kattan oluşan 821 metrekare kullanım alanına sahip binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce sosyal güvenlik işlemleri için Kırıkhan´a gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız artık sosyal güvenlik ile ilgili tüm iş ve işlemlerini buruda gerçekleştirebilecektir. Hassa ilçemizde aktif sigortalı çalıştıran 378 işyerimiz, 2.807 SSK´lı, 6.854 Bağkur´luya sağlık primi ödeyen 2.695 genel sağlık sigortalımız olmak üzere yeşil kartlı, bakmakla yükümlü, sigortalı emekli ve hak sahibi toplam 53.305 kişiye hizmet verilecektir.'
Açılışta konuşan Hatay milletvekili Mehmet Öntürk de “Devlet olarak yapmamız gereken en önemli şey hizmeti vatandaşın ayağına getirmektir. Bugün bu hizmetleri vatandaşımızın ayağına getirmekten gurur duyuyoruz. Hassa´da söz verip de yapamadığım iki projemiz kaldı. Biri Yoluklar Göleti, diğeri de hastane. Umarım bu projelerimiz de en kısa sürede gerçekleşir' diye konuştu.

Törende AKP adayı da konuştu
Hatay Valiliğinden yapılan açılklamaya göre, törende konuşan AKP Hatay milletvekili adayı Hüseyin Yayman da Hassa SGK ilçe binasının hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Hassa´ya yıllar sonra isimlerini hayırla yad edecek çok güzel bir iz bırakmışlardır” dedi. Açılışa katılanlar SGK hizmet binasının açılışını yaptı ve binayı gezdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04