Hassa´ya zeytin, badem ve ceviz projesi

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman´ın girişimleri ile Hassa kırsalındaki mahallelerde üreticilere ekonomik getirisi yüksek olan zeytin, badem ve ceviz fidanları verildi.

GÜNCEL 25.08.2020 10:26:30 0
Hassa´ya zeytin, badem ve ceviz projesi

İskenderun/SES

Üreticiler fidanları toprakla buluşturdu. Orman vasfını yitirdiği belirtilen arazilere dikilen fidanlar, köylülerin istifadesine sunuldu. Hassa´daki ormanla bitişik mahallelerde yaygınlaştırılması amacıyla geçen yıl başlatılan projenin, bu yıl daha da genişletildi.
Üreticileri fidan projesiyle ilgili Hassa´da bilgilendiren milletvekili Yayman, partisinin teşkilatını da ziyaret edip, çalışmaları ve proje hakkında bilgi verdi, ardından da Ardıçlı Kır Bahçesinde üreticilerle buluştu.
Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Orman İl Müdürü Osman Koç, AKP Hatay İil Başkan Yardımcısı İbrahim Cihangir, AKP Hassa İlçe Başkanı Cafer Sarı, muhtarlar ve ormana yakın mahallelerdeki üreticiler katıldı. Toplantıda projeyi anlatan milletvekili Yayman, 'Orman vasfını yitiren arazilere zeytin badem ve ceviz fidanı dikilmesi önemli. Bu hususta nasıl başvuru yapılacağı konusunda orman il müdürü açıklama yaptı. Biz de siyasi ve idari destek verilmesini sağlayacağız' değerlendirmesini yaptı. Milletvekili Yayman, 'Bu yıl hedeflerimiz daha yüksek . En az 100 bin adet fidan dikecek' dedi ve Tahta Köprü Barajı´nın yükseltilme çalışmasının bitirilmesiyle çiftçinin ikinci ürünü ekmeye başladığını belirtti. Yayman, Hassa´ya Selçuklu mimarisi tarzında Hükümet Konağı yapılacağını ifade etti. Orman İl Müdürü Koç ise geçen yıl Hassa´da 5 mahallede 450 dönüme, 15 bin 500 adet fidan dikildiğini belirtti. Milletvekili Yayman, toplantı sonrası Hassa Kaymakamlığına giderek, ilçeye yeni atanan kaymakam Yurdakul´a hayırlı olsun dileğinde bulundu, ardından kentte yapımı devam eden Öğretmenevi inşaatında inceleme yaptı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar´dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22