“Hastalar özele mi yönlendiriliyor?”

Milletvekili Tokdemir, Hatay’da sağlık hizmetlerine erişimde artan sorunları soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

SAĞLIK 2.12.2022 10:33:00 0
“Hastalar özele mi yönlendiriliyor?”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Covid-19 salgının hızı düşse de sağlıkta sorunların gittikçe büyüdüğünü; muayene randevusu için 3 ay, MR için 6 ay, Ultrason için 4 ay sonrasına gün verildiğini belirtti. Tokdemir, “Hastalar randevu
alamıyor, kamuda kalan hekimler ise artan iş yüküyle günde 100 hastadan fazla muayene yapıyor. Hastanelerde randevu almadıklarını, bilinçli bir şekilde özel hastanelere yönlendirildiklerini, buralara gidildiğinde de yüksek faturalarla karşılaştıklarını belirten vatandaşların sayısı hızla artmaktadır” dedi. 

TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı yanıtlanmasını talep ettiği önergesinde Tokdemir, Hatay ili ve ilçelerinde hastaların muayene ve tedavi olmak için haftalarca bekletilmesinin engellenebilmesi için Bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sordu. 

Tokdemir, şu soruları yöneltti: “Hatay il genelinde devlet hastanesi sayısı kaçtır? Bu hastanelerde kaç poliklinik bulunmaktadır? Hatay il genelinde bulunan devlet hastanelerinde branş bazında belirtilmesi suretiyle kaç uzman doktur, kaç pratisyen doktur görev yapmaktadır? Hatay ili ve ilçelerinde devlet hastanelerinde doktur eksikliğinden dolayı hizmet verilmeyen poliklinik bulunmakta mıdır? Şayet bulunmakta ise ilçe bazında ayrı ayrı belirtilmek suretiyle hangi branşlarda doktur eksikliği bulunmaktadır? Hatay ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın hastanelerden randevu almakta zorluk çektikleri iddiaları doğru mudur? Hatay ili ve ilçelerindeki vatandaşlarımızın muayene ve tedavi olmak için haftalarca bekletilmesinin engellenebilmesi adına Bakanlığınızca bir çalışma var mıdır?


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19