'Hastalığa göre yaklaşmak zorundayız'

Samandağ´da belediye ve Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi işbirliğiyle 'Diyabet ve obezitenin zararlarından korunma eğitimi' konferans düzenlendi.

GÜNCEL 18.11.2019 12:01:47 0

Samandağ-İskenderun/SES

Samandağ Belediyesi toplantı salonunda yapılan konferansın konuşmacı Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şube Başkanı Nayman ile hekimler Dr. İdris Emir, Prof. Dr. Esra Okuyucu, Dr. Faruk Hilmi Turgut, Dr. Volkan Kızılkaya ile diyetisyen Meltem Emir, fizyoterapist Haşim Yıldız ve psikolog İbrahim Cengiz oldu.
Konferansın açılışında konuşan Nayman, 'Amacımız diyabeti önlemek, geciktirmek yada var olan diyabetle arkadaş olarak yaşamayı öğretmek eğitmektir. Diyabetin en önemli tedavi basamağı eğitimdir. Dünyanın en iyi doktoruna da gitseniz eğer gerekli eğitimi almamışsanız kendinizi korumanız mümkün değildir. Kendini iyi eğiten bir diyabetli, diyabetli ailesi ve yakınları sorunsuz yaşayabilir. Peki diyabetin en önemli yapılacak etkinliklerle biz kendimizi nasıl koruyabiliriz? Düzenli bir kan şekeri kontrolü sağlamak lazım. Kan şekeri ölçmenin o kadar büyük bir önemi var. Amacımız halka diyabet ile ilgili daha iyi bir eğitim vererek daha sağlıklı bir yaşamla hayat tarzlarını değiştirmelerini sağlamak. Onun bize ihanet etmemesi için onun istediği şekilde davranmak zorundayız, ona göre kendi hayat tarzımızı düzenleyeceğiz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22