Hastane inşaatına ´deprem izolatörü´

Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi´nin deprem izolatörlerinin, 5 şiddetinin üzerindeki depremde devreye girerek, afet anında sağlık hizmetlerinin güvenli bir şekilde devam etmesini sağlayacağı belirtildi.

SAĞLIK 1.12.2021 17:57:30 0
Hastane inşaatına ´deprem izolatörü´

İskenderun/SES

 Avrupa Birliği´nin sağladığı hibe finansmanı, Sağlık Bakanlığı ile Fransız Kalkınma Ajansı´nın işbirliğiyle Dörtyol´da planlanan yeni devlet hastanesinin yapımı sürüyor. Bölgede sağlıkta hizmet kalitesini artıracak yeni hastane mimari açıdan bölgenin en güvenli hastanesi olarak tasarlandı. Hastanenin, bölgenin birinci derece deprem bölgesinde yer alması nedeniyle, depreme dayanaklı şekilde inşa edildiği, yapımı devam eden hastanenin, olası depremde etkiyi en aza indiren sismik izolatörlerle donatıldığı açıklandı.
Gazetemize iletilen açıklamaya göre, hastane binasının zeminine yerleştirilen izolatörler, deprem anında tüm operasyonel faaliyetlerin devam etmesine olanak sağlıyor, olası zararların önüne geçiyor. Hastane yapısının 340 adet deprem izolatörü üzerine oturtularak tasarlandığı anlatılan açıklamada, 'İzolatörler 5 şiddetinin üzerindeki depremlerde hemen devreye girerek, deprem süresince her yöne yaylanma sağlayıp üst katlardaki hizmetlerin etkilenmeden sürdürebilmesini sağlıyor. İzolatörler, deprem sırasında binaların taşıyıcı sistemlerindeki hasarları minimum seviyeye indiriyor. Sadece hastane binası değil, sağlık tesisi içindeki cihazlar ve donanımlarda oluşabilecek hasarlar da önleniyor. Böylece hastane deprem sırasında ve sonrasında tüm operasyonel faaliyetlerine devam edebiliyor.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04