Hastanede cenazeler karıştı

Suriyeli aile, 'cenaze bize ait´ diye aldığı İskenderun´da oturan Türk vatandaşı Mehmet Şahin´in cenazesini Reyhanlı´da toprağa verdi.

GÜNCEL 11.08.2020 12:33:17 0
Hastanede cenazeler karıştı

Şahin´in cenazesini alıp, toprağa vermek üzere özel hastaneye giden yakınları ise cenazenin Şahin´e ait olmadığını görünce, cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. karışıklığın nedeninin iki cenazenin üzerine de aynı ismin yazılmasından kaynaklandığı belirtilirken, polisin araştırmasıyla Reyhanlı´da toprağa verildiği öğrenilen Şahin, gömüldüğü yerden çıkarılıp, yakınları tarafından düzenlenen törenle yeniden toprağa verildi.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren bir hastanede cenazeler karıştığı, cenazesini almak isteyen ailenin hastaneye gidip, cenaze teşhisi yaptığı sırada ortaya çıktı. Türk vatandaşı ve Suriyeli göçmenin cenazelerinin karıştığı olayda, Suriyeli diye Reyhanlı´da toprağa verilen bir Türk vatandaşının cenazesi gömüldüğü yerden çıkarıldı ve yeniden toprağa verildi.
Cenazelerin karıştığı olayın kayınbabası Mehmet Şahin´in cenazesinde yaşandığını belirten Antakya´da oturan Vail Çelik, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı bir paylaşımda şunlara yer verdi: 'İskenderun Gelişim Hastanesinde vefat eden kayın babam Mehmet Şahin´in cenazesini almak için gittiğimizde kayınbabamın morgda olmadığını gördük. Kayınbabamın cenazesi nerde olduğunu morgdaki görevliye sorduğumuzda olumlu cevap alamadık. Hiç bir hastane yetkilisi uzun bir süre bizim karşımıza çıkmadıları gibi bilgi vermekten de kaçındılar. Uzun bir tartışmadan sonra anlaşıldı ki kayınbabam Mehmet Şahin´in cenazesi Suriyeli uyruklu Abdulkadir adında bir şahısla karışmıştır. Gelişim hastanesinde çalışan personellerinden biri morgda yatan hem kayınbabam Mehmet Şahin´in hem suriyeli şahsın üzerlerine aynı isim yazılmıştır. Daha sonra polisin müdahalesiyle Reyhanlı Asri Mezarlığına defnedildiği tespit edilmiştir. Kayınbabam Mehmet Şahin ailesini üzen olay Gelişim Hastanesi üst düzey yetkililerin olayla ilgili duyarsızlığıdır. Suriyelilerin kendi akrabalarını teşhis edememeleri ve tanımlamaları da olayı daha da ilginç kılıyor.
Olay Reyhanlı´da Defnedilen kayınbabam Mehmet Şahin polis eşliğinde ailesine geri verilmesiyle sona erdi.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00