Hastanede ‘randevu´ masası

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, hasta ve hasta yakınlarını hastaneden muayene sırası almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi MHRS´yi kullanmaya davet etti.

13.07.2017 09:22:35 0
Hastanede ‘randevu´ masası

Hekim randevularının internet üzerinden ve Alo 182´yi arayarak alınabileceğini hatırlatan Dr. Yılmaz, hastanelerde de destek masaları oluşturduklarını, MHRS destek masalarından randevu alınabildiğini belirtti.

Hastanelerdeki doktor bekleme sürelerini azaltarak daha verimli hizmet sunmaya amaçladıklarını ifade eden Dr. Yılmaz, MHRS´nin Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yurttaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir proje olduğunu kaydetti.

İlave telefon ücret yükü getirmiyor
Sistemin kullanımıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Dr. yılmaz, şu bilgileri paylaştı: “Merkezi Hekim Randevu Sistemi vatandaşlarımızın ALO 182 hattını arayarak, www.mhrs.gov.tr internet adresi üzerinden veya MHRS Mobil uygulamasını akıllı cihazlara veya tabletlere kurarak Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden Muayene Randevusu almalarını sağlayan bir hizmettir. Vatandaşlar tarafından merak konusu olan 182 numaralı telefonu aramak, ister sabit hatlardan isterse cep telefonlarından olsun sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. Vatandaşlarımızın telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir.”

Yaşlı ve engellilere de kolaylık getiriyor
Kaliteli hizmet vermek için çalıştıklarını ifade eden Dr. Yılmaz, zamanı etkin kullanmayı sağlayan MHRS sayesinde sıra beklemeden, zaman kaybına engel olunacağını da ifade eden Dr. Yılmaz, bu sistemin yaşlı ve engellilere de kolaylık getirdiğine dikkat çekti. Dr. Yılmaz, “MHRS sistemi sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hastaneye gitmeden evlerinden kolaylıkla randevu alabilmesi de memnuniyet verici. Hastalarımıza tek merkezden standart daha kaliteli ve verimli hizmet sunmayı amaç ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız için bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir” dedi.


Anahtar Kelimeler: Hastanede randevu masası

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29