Hatay adayları bugün açıklanacak

Bugün 15.00´da başlayacak CHP MYK ve PM toplantısında İskenderun, Arsuz, Erzin, Kumlu, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını açıklayacak

SİYASET 2.02.2019 09:21:02 0
Hatay adayları bugün açıklanacak

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İskenderun Belediye Başkanlığı için aday ismini bugün açıklanacak. CHP, ´millet ittifakı´ kapsamında, Hatay´daki büyükşehir belediyesi ve 15 ilçe belediyesinde 5 ilçeyi İYİ Parti adaylarına bırakmış, HBB ve üç ilçe belediye başkanını ise daha önceden açıklamıştı.

* CHP, bugün de İskenderun, Arsuz, Erzin, Kumlu, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını açıklayacak. CHP Merkez Yürütme Kurulu´nun, İskenderun Belediye Başkanlığı için aday ismini yaklaşık 10 gün önce belirlediği biliniyor.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun´da 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adayı ismini belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), o ismi bugün (02 Şubat Cumartesi) açıklayacak. CHP Merkez Yürütme Kurulu´nun (MYK), İskenderun Belediye Başkanlığı için aday ismini yaklaşık 10 gün önce belirlediği biliniyor. CHP Parti Meclisi (PM) ve MYK toplantısında Hatay´da aday belirlenmeyen ve ´millet ittifakı´ kapsamındaki kentlerde de isimler bugün açıklanacak.

Hangi ilçe adayları açıklanacak?
31 Mart yerel seçimleri için ´Millet ittifakı´ kapsamında İYİ Parti ile işbirliğine gitme kararı alan ve işbirliğini yaptığı protokolle şekillendiren CHP, ittifakı kapsamında Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde belediye başkanlığı adaylarının İYİ Parti´den gösterilmesini kabul etmişti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Payas Belediyesi, Reyhanlı Belediyesi ve Antakya Belediyesi başkan adaylarını daha önce yaptığı açıklamalarla kamuoyuna açıklayan CHP, bugün de İskenderun, Arsuz, Erzin, Kumlu, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını açıklayacak. CHP´nin İskenderun Belediye Başkanlığı için aday olarak eski bir belediye başkanını belirlediği ve ismin açıklanmasının ertelenidği biliniyor. Samandağ´da ise adayın mevcut belediye başkanı Mithat nehir´in olacağı kesin gözülme değerlendiriliyor.

HBB ve 3 ilçe önceden belirlenmişti
CHP, Hatay´da da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Lütfü Savaş´ı Payas Belediye Başkanlığı için Ali Oğuz´u, Reyhanlı Belediye Başkanlığı için Nihat Dağ´ı, Antakya Belediye Başkanlığı için de Hikmet Hatunoğlu´nu aday olarak açıklamıştı. 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, adaylarını kamuoyna açıklamış ya da açıklayacak olsa da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre, aday isimleri YSK, il veya ilçe seçim kurullarına resmi bildirim olmadan, adaylık süreci resmen başlamış olmuyor.

DSP de atakta
Hatay´da bazı bölgelerde CHP´nin kamuoyunun belirlediği isimleri açıklamaması ya da farklı isimlerin Ankara nezlinde konuulması üzerine Demokratik Sol Parti (DSP) de bölgede seçim atağına geçmişti. DSP, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Hatay´ın bazı ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarmak için çalışmalara başlamış, Defne Belediye Başkanlığı için Mehmet Güzelyurt´u, Arsuz Belediye Başkanlığı için Dr. Cafer Özenir´i aday olarak açıklamıştı. Bu partinin Samandağ Belediye Başkan adayının ise Ayhan Kara olması bekleniyor.

Nehir, açıklanan adayları kutladı
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, partisi Cumhuriyet Halk Partisi´nin PM toplantısı sonrasında aday olarak belirlediği isimleri açıklaması sonrasında, adayları kutlamayı sürdürüyor. Nehir, 27 Ocak Pazar günü CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ´yerel seçim´ gündemiyle yaptığı ve yaklaşık 13 saat süren toplantısı sonrasında belirlenen isimleri kutladı ve başarı dileğini iletti. Nehir, 'CHP Parti Meclisi toplantısında aday gösterilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Partimiz CHP´nin 6 oklu bayrağını daha yükseklere çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız. Mart´ın sonu bahar' değerlendirmesinde bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23