“Hatay Barosu susmayacak”

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, “Hatay Barosu hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokrasiye bütün azmiyle sahip çıkacaktır.

7.09.2017 14:44:08 0
“Hatay Barosu susmayacak”

Savunma susmayacak; halkının yanında avukatlar, avukatın yanında baro, temel hak ve özgürlüklerin savunucusu bir baro olmaya; tüm kurum ve kurallarıyla hukukun esas alındığı, hukuka saygının hâkim olduğu, yargının bağımlı halden uzaklaştığı, yargının şeklen dahi olsa bağımsız olarak görüntü verdiği bir yargı sistemi için çalışmaya devam edecektir” dedi.

Antakya Şehir Kulübü´nde gerçekleştirilen 2017-2018 adli yıl açılış resepsiyonunda konuşan Hatay Barosu Başkanı Dönmez, yeni adli yılın savunmaya saygı, yargıda adalet, bağımsız, tarafsız ve daha uygar bir hukuk düzeninin esas alındığı bir yıl olmasını dileğinde bulundu.
15 Temmuz kalkışmasının üzerinden bir yıl geçmesine karşın, OHAL düzeni ve bir yılı aşkın süre içinde çıkartılan 28. KHK ile yönetilme tarzının sona erdirilmediğine dikkat çeken Dönmez, “OHAL´in yurttaşlara değil, devlete karşı ilan edildiği söylemi tamamen bir yanıltmacadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle düzenlenmesi gereken en netameli konulardan en basit düzenlemelere kadar olan her şey KHK´ler eliyle düzenlenir hale gelmiştir. Dolayısıyla Anayasada tanımını bulan, yasama yetkisinin Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu ve bu yetkinin devredilemeyeceği hükmü uzun bir süredir işlevsizdir. Yargı bağımsızlığı ve hakim güvencesi, yargıya ve hakime tanınan bir imtiyaz değil; toplumun tüm kesimlerinin, demokratik düzenin ve giderek devletin güvencesidir” diye konuştu.

Savunma hala baskı altında
Devletin yapılanmasında şeffaflık, liyakat ve hukuğun hâkim olmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Dönmez, anayasal kurumların göreceli değil somut olarak işlevsel ve hukuka uygun davranmalarını beklediklerini ifade etti. Bugün, savunmanın hala baskı altında olduğunu da belirten Dönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine de yargının tüm unsurlarıyla can çekiştiği bir ortamda, savunma mesleği kendi kazanımlarının peşine düşen bir pozisyonda hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır. Mesele demokrasi, mesele hukuk, mesele adalet ise gerisi teferruattır. Yeni süreçte beklentimiz OHAL ve KHK yönetim sürelerinden bir an önce dönülmesi ve Anayasal organların gerçek işlevlerini yerine getirmesidir. Toplumsal hayata darbe vuran, kişisel özgürlükleri kısıtlayan, kadına şiddeti artıran, çocuğa istismarı kolay kılan, eğitimden sağlığa her alandaki adaletsiz, eşitliğe ve toplumsal devlet anlayışına aykırı düzenlemelerin bir an önce çağdaş hukuka uygun hale getirilmesi, yolsuzluğun, yoksulluğun önlenmesi temel beklentilerimiz arasındadır.”
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hatay Barosu ortaklığında 2017-2018 Adli Yılı açılışı dolayısıyla Antakya Şehir Kulübü´nde resepsiyon verildi. Resepsiyonuna Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, baro üyeleri, hakim ve savcılar, protokol üyeleri ile meslek odaları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katıldı.


Anahtar Kelimeler: Hatay Barosu susmayacak

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00