Hatay, belediyecilikten mahrum kaldı

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Hatay´da büyükşehir belediyesi ve 15 ilçenin tamamında seçimlere katılan Saadet Partisi (SP), düzenlediği basın toplantısıyla adayları tanıttı.

SİYASET 27.02.2019 11:00:05 0
Hatay, belediyecilikten mahrum kaldı

İskenderun/SES

Antakya´da düzenlenen toplantıda konuşan SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, Hatay´ın uzun yıllar belediyecilik hizmetlerinden mahrum kaldığını söyledi.
Narin Otel´de düzenlenen kahvaltılı toplantıya partinin Hatay il ve ilçe yöneticileri ve 31 Mart seçimlerine katılan belediye başkan adayları katıldı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, ilçe başkanları, belediye başkan adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan SP GİK Üyesi Necmettin Çalışkan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, Ankara ve İstanbul´dan sonra seçim sonucu en merak edilen şehirlerin başında Hatay´ın geldiğini söyledi. Hatay´ın uzun yıllardır belediyecilik hizmetlerinden mahrum kaldığını ifade eden Çalışkan, 31 Mart seçimini partisinin adaylarının kazanmasıyla birlikte Hatay´ın hizmet almaya başlayacağını belirtti. Çalışkan, “Belediye seçimlerinde partilerden çok adaylar konuşur. Partilerden çok projeler, kadrolar konuşur' dedi ve partisinin bu seçimdeki sloganını ´dürüstlük´ üzerine kurduğunu söyledi.

'Önce kutuplaşmanın önüne geçmemiz lazım'
SP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Yıldız da, 31 Mart´taki seçimleri kazanacaklarını anlatarak, şöyle konuştu: 'Yapacağımız hizmetler için iddialıyız. Bunun için de hazırız. Kazanmak için yola çıktık. hatay´a hizmet etmek için buradayız. Hatay´ın alt ve üst alanlarda ciddi sıkıntı ve sorunları var. Biz bu sorunları israf etmeden, işi ehline vererek şeffaf bir yönetimle üstesinde geleceğimize inanıyoruz. Hatay´ın birçok sıkıntısı var ama önce kutuplaşmanın önüne geçmemiz lazım. Bu bir yerel yönetim seçimi ama bazı kişiler seçimi merkezi seçim havasına sokmaya çalışıyor. Biz kucaklayıcı üslupla kutuplaşmanın önüne geçeceğiz ve memlekete en güzel hizmetleri yapacağız.'
SP´nin aday tanıtım toplantısına İskenderun Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Çelik, Arsuz Belediye Başkan adayı Orhan Kaya, Belen Belediye Başkan adayı Zekeriya Eğe, Payas Belediye Başkan adayı Recep Baysal, Dörtyol Belediye Başkan adayı Murat Karakoyun, Erzin Belediye Başkan adayı Mustafa Ertaç, Antakya Belediye Başkan adayı Fahri Serdar Özal, Altınözü Belediye Başkan adayı Mehmet Yüksek, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Atilla Erol, Yayladağı Belediye Başkan adayı Serkan Oğuz Uğraş, Samandağ Belediye Başkan adayı Halil İsmail Önal, Kumlu Belediye Başkan adayı Uğur Ural, Defne Belediye Başkan adayı Adnan Mansuroğlu, Reyhanlı Belediye Başkan adayı Zabit Çelik ve Hassa Belediye Başkan adayı:Mustafa Yavşalak da katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22