'Hatay bize Gazi´in emanetidir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antakya mitinginde kıraathane projesini anlattı, Antakya kent merkezinde kalan eski stadyumun millet bahçesine dönüştürüleceğini bilelirtti, Hatay´a yönelik gerçekleşen yatırımları hatırlattı.

SİYASET 8.06.2018 10:12:42 0

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ve AKP ile MHP´nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, dün Antakya´da düzenlenen miting için Hatay´a geldi. Mitingde konuşan Erdoğan, 'Diğer partiler gibi bu şehri kökenlere, meşreplere, siyasi görüşlere göre asla ayırmadık. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Süryani, Musevi, Protestan, Ortodoks, Katolik... Hatay´da her kim varsa, her kim bu şehirde yaşıyorsa, ayırım yapmaksızın, hepsini bağrımıza bastık. Biz Hatay´a bakınca sadece Türkiye´nin ahengine şahitlik etmiyoruz, aynı zamanda hürriyet ve adalet için verilmiş o destansı mücadeleyi görüyoruz. Biz Hatay´a bakınca hoşgörü ve dayanışmayla beraber, vefayı, cesareti, sadakati ve vatan aşkını da görüyoruz' dedi.
Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Hatay´a geldiğini, TSK´nın ÖSO ile birlikte Suriye´nin Afrin kentine düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle iki kez Hatay´a geldiğini anımsatan Erdoğan, AKP Hatay milletvekili adaylarıyla el ele birlik mesajı verdiği mitingde geliş nedenini şöyle açıkladı: 'Çünkü Afrin´i teröristlerden temizleme mücadelesinde ben, Hataylı kardeşlerimi yalnız bırakamazdım.'
Hatay´ın kapısını seçim dönemlerinde çalan, Hataylıları yalnızca oy sandığı ufukta görününce hatırlayanlardan olmadıklarının ifade eden Erdoğan, alt ve üst yapısı, yolları, sokakları, turizmi, tarımı, sanayisiyle 16 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir Hatay inşa ettiklerini, 16 yılda 27,5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek, 'Biz laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz. Biz bir icraat kadrosuyuz' diye konuştu. Antakya İtfaiye Meydanı´nda düzenlenen mitinginde Hataylılara seslenen Erdoğan, Hatay´ın, Türkiye´nin iftihar tablosu olduğunu ifade ettiği konuşmasında, Hatay´ın, ülkenin Ortadoğu´ya açılan kapısı olduğunu anımsattı.
Hatay´ın ilçelerinden belediye ve partisi AKP işbirliği ile otobüslerle, İskenderun´dan da Atatürk Anıtı ve parti önünden hareket eden araçlarla Antakya´da düzenlenen mitinge katılan kalabalığa seslenen Erdoğan, katılanların 24 Haziran seçimlerine hazır olup, olmadığını da sordu. Erdoğan, 'Birilerine o dersi vermeye hazır mıyız? Bugün bizi muhabbetle bağrınıza bastığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Rabb´im hepimizi birlik ve beraberlik içinde idrak edeceğimiz daha nice ramazanlara kavuştursun diye dua ediyorum. Rabb´im bu ramazanda yine huzura, barışa ve güvene hasret bir şekilde geçirmek zorunda kalan Filistinli, Suriyeli, Iraklı kardeşlerimize yardım etsin diyorum' dedi.
'Hatay´dan öyle bir ses verelim ki sınırın öte yanında duyulsun' diyen Erdoğan, 'Buradan öyle bir haykıralım ki eli kanlı zalimlerin yüreği hoplasın. Şimdi bu meydandan öyle bir seslenelim ki mazlum gönüllere inşirah olsun. Hatay, irade, erdem ve cesaretle Türkiye´yi şahlandırıyor muyuz? 24 Haziran´da güçlü Meclis, hükümet ve Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis´te AK Parti´yi desteklemeye hazır mıyız?' diye konuştu.
Türkiye´ye 1939 yılında katılan Hatay´ın, işgalin acısı ve bağımsızlığın kıymetini en iyi bilen şehirlerden olduğunu, Hataylıların yıllarca ana vatana bağlanmanın hasretini çektiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 'Senelerce özgürlük mücadelesi verdiniz, zorluklar karşısında sabrettiniz, sebat ettiniz, hedefinizden bir milim dahi geri adm atmadınız. İşgalcilerin tehditlerine, şantajlara ve baskılara rağmen bağımsızlık hayalinizden asla vazgeçmediniz. Sonunda her sabreden gibi zafer sancağını, bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı bayrağımızı Hatay semalarında dalgalandırmayı başardınız. Bu yüzden Hatay´a bakınca sadece Türkiye´nin ahengine şahitlik etmiyoruz, aynı zamanda hürriyet ve adalet için verilmiş o destansı mücadeleyi görüyoruz. Hatay´a bakınca hoşgörü ve dayanışmayla beraber, vefayı, cesareti, sadakati ve vatan aşkını da görüyoruz. Hatay, bize üzerinde yaşamış nice nice gönül sultanının emanetidir. Hatay bize Gazi Mustafa Kemal´in emanetidir. Gazi Mustafa Kemal, ´Hatay benim namusumdur, Hatay´ı mutlaka alacağım´ diyerek son nefesine kadar Hatay´ın kurtuluşu, bağımsızlığı için mücadele etti. Her ne kadar Gazi´nin ömrü, o güzel vuslatı görmeye yetmese de Hatay 29 Haziran 1939 tarihinde özgürlüğüne kavuştu. Biz de Gazi gibi, ´Hatay bizim namusumuzdur, muhakkak Hatay´ı ayağa kaldıracağız´ diyoruz.'





CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22