“Hatay dedikoduyla yönetilemez”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Erzin´den Samandağ´a kadar şehrimizin her yerine hizmet edeceğiz.

SİYASET 26.03.2019 10:56:29 0
“Hatay dedikoduyla yönetilemez”

İskenderun/SES

Besleme medyayla üstümüze gelmeye kalksalar da biz yine işimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Hatay´da yayın yapan 8 radyonun ortak yayınında konuşan HBB Başkanı ve Millet ittifakının CHP´li HBB adayı Lütfü Savaş, 31 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olduğunu hatırlattı. Lütfü Savaş, “Ülkede beka sorunu var diyorlar. 17 yıldır aynı iktidar tarafından yönetilen bir ülkede iktidar sahipleri beka sorunu var diyor ama vatandaşlarımız buna inanmıyor. Beka sorunu varsa bunu iktidar değil muhalefet söylemeli. Ancak ülkenin yönetim sorunu var. Bu sadece bir yerel seçim. Partilerden ziyade adayların önemli olduğu bir seçim” diye konuştu.
Hatay´ın geleceğini Hataylıların belirlemesi gerektiğini yineleyen ve kamuoyunun bu konudaki duyarlılığını dile getirdiğini ifade eden Başkan Savaş, kent ekonomisinin daraldığını ve işsizlik sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Başkan Savaş, “Biz Suriyelilere düşman değiliz ancak savaş bittikten sonra ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Devlet büyüklerimize sadece bunu söyledik” diye konuştu.
15 Temmuz sonrası yapılan meclis toplantısı ile ilgili spekülasyonları hatırlatarak benzerinin Arsuz´da bir kısmı kesilerek servis edilen görüntülerle yapılmak istendiğine işaret eden Başkan Savaş, yerel seçimlerde yarışacağı rakiplerine saygı duyduğunu ancak yaklaşımlarını onaylamadığını ifade eden Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asi Nehri´nin temizledikten sonra bazı arkadaşlarımız nehre benim posterimi astılar. Üzerinde CHP´nin logosu olmamasına rağmen onu, Asi Nehri´nin sorumluluğu DSİ´de diyip kaldırttılar. Sonra bir baktık rakibimin posterleri var. Resmi kurumlara da kendi posterlerini astırdılar. İktidar partisi temsilcisi diye bunu yapabiliyorlar ancak hiçbirine üzülmedim de caminin girişine asmalarına çok üzüldüm. Allah´ın evinde kutsal kitabımız Kur´an olur, ibadet olur. Böyle şeylerin olması doğru değil.”
Gündemin tartışmalı konuları arasında yer alan Hatay´daki baraj sayıları ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, şöyle konuştu: “Zamanın değil hakikatin adamı oldum. Doğrular neyse onu söylerim. Şu anda Hatay´da biten baraj yok. Acaba Cumhurbaşkanımıza kim verdi bu bilgiyi. Sadece 4 tane baraj hamlesi var. Karaçay Barajı için 2017´de bitti dediler, kasım ayında açılışını yaptılar ancak gövdesi ile dağ arasında su kaçağı var ve dakikada 250 litre su kaçırıyor. Arıtma tesisi, depoları ve isale hattı bitmedi. Biten barajı bize teslim etmeleri lazım. Çünkü bu baraj içme suyu ve sulama amaçlı kullanılacak ancak bize teslim edilen bir şey olmadı. Reyhanlı Barajı bitti dediler ancak bitmedi. Su yok, gövde yok hatta kamulaştırılması bile yapılmadı. Tahtaköprü Barajı´nın gövde yükseltme çalışmaları bitmedi. Amik Ovası´ndaki mağduriyetin sebebi budur. Dostluk Barajı´nın temeli atıldı ancak sadece 2 hafta çalışma yapıldı sonra yapılmadı. Aslantaş Barajı´nın etrafında etüt yaptık ve 13 noktadan kanalizasyon karışıyor. Bu kirli suyu İskenderun halkımıza veremeyiz. Yüzde 100 biten bir tane bile baraj yok.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62