Hatay depreme hazır mı?

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, yaşanabilecek olası bir depreme yönelik Hatay´daki hazırlıkların gözden geçirilmesini istedi.

GÜNCEL 13.03.2020 11:02:50 0
Hatay depreme hazır mı?

İskenderun/SES

Olası bir depremde acil toplanma alanlarının açık adresleri ve ilçelere göre dağılımının da belirlenmiş olması gerektiğinin de hatırlatıldığı soru önergesinde İsmet Tokdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği 5 yoru yöneltti.
Milletvekili Tokdemir´in TBMM Başkanlığına verdiği önerge metni ve soruları şöyle: “24 Ocak 2020 tarihinde Merkez üssü Elazığ´ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen 6.8 şiddetindeki deprem birçok bölge illerinde ve Hatay ilimizde ´de hissedilmiştir. Yaşanan deprem sonucunda 41 yurttaşımız yaşamını yetirirken, binlerce yurttaş ise yaralanmıştır, yüzlerce ev yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Yaşanan bu depremler bizlere Türkiye´nin deprem kuşağında olduğunu bir daha hatırlatmıştır.
Son günlerde yaşanan depremlerle birlikte basına çıkan birçok deprem uzmanı Türkiye´deki birçok fay hattının harekete geçtiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde birçok depremin yaşanabileceğini işaret etmektedir. Bu bağlamda; Hatay ili ve ilçelerinde olası bir depremde kaç acil toplanma alanı bulunmaktadır? Hatay ilinde bu acil toplanma alanlarının açık adresleri ve ilçelere göre dağılımı nedir? Hatay ili ve ilçelerinde depreme karşı dayanaklık testi Bakanlık tarafından yapıldı mı? Yapıldıysa dayanaklık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Hatay il merkezi ve ilçelerinde toplamda depreme dayanıklı ve riskli bina sayısı kaçtır? Hatay ili ve ilçelerinde kaç adet okul, hastane ve kamu binası olası bir depremde risk kapsamındadır?”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00