Hatay DSP´de istifa

DSPli Karaçay, genel merkez yönetimini istifaya çağırdı

SİYASET 16.04.2019 10:35:19 0
Hatay DSP´de istifa

Akın Bodur/İskenderun

DSP Hatay İl Başkanı Mehmet Karaçay, partisinden istifa etti. İstifa edenler arasında DSP Defne İlçe Başkanı ve 31 Mart seçimlerinin Defne Belediye Başkan adayı Mehmet Güzelyurt da bulundu.
Parti yönetiminin il dışından bir kişiyi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi nedeniyle Samandağ ve Defne´de belediye seçimlerinin kaybedildiğini savunan ve DSP il başkanlığından istifa eden Karaçay, DSP´nin, Bülent Ecevit´in önderliğinde, ülkemizin tam bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, hakçı ve devrimci politikaları yaşama geçirmeye çalışan ve bu uğurda en ağır bedelleri ödeyen bir parti olduğunu belirtti. Karaçay, şu açıklamayı yaptı: 'Hatay il örgütü olarak, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine giderken, partimizin felsefesine ve halkçı geleneğine uygun olarak, ilimizde sol seçmenin adeta ‘çantada keklik´ olarak görüldüğü bir ortamda halkçı, katılımcı, şeffaf belediyeleri kurmak adına, tertemiz, pırıl pırıl insanlardan oluşan belediye başkan adayları ve meclis üyeleri belirlenmiş, kadınları ve gençlerle olağanüstü bir mücadelenin içine girilmiştir. Demokratik Sol Parti´nin, yerelde ve genelde yeniden bir umut, bir seçenek olma fırsatı, genel merkez yöneticilerinin söylemleri, yanlış ve tutarsız politikaları yüzünden heba edilmiştir. Yerel örgütlerin tüm ısrarlarına rağmen, AKP´den alınması kuvvetle muhtemel olan yerlerde adaylar gösterilmiş ve partinin, kamuoyunda AKP ile birlikte hareket ettiği algısına neden olunmuştur. Haksız ve yersiz olduğunu bildiğimiz bu suçlamaya karşı hiçbir eylem ve söylem geliştirilmemiş, aksine bu suçlamaları haklı çıkaracak söylemler ısrarla sürdürülmüştür. Bu ilkesiz ve tutarsız politikalar nedeniyle, Atatürkçü ve yurtsever seçmenin Partiye olan ilgisi tamamen yok edilmiş, bu kesimin partiden tamamen uzaklaşmasına, hatta nefret düzeyinde duygular beslemesine yol açmıştır. Hatay il ve İlçe örgütleri olarak, stratejik önemine vurgu yaparak izlenen bu politikanın, başta Hatay olmak üzere tüm Türkiye´de partiye zarar vereceğini, kazanılabilecek yerleri kaybetmemize yol açacağını defalarca anlatmamıza, tüm ısrar ve taleplerimize rağmen, Genel Merkez, Hataylı dahi olmayan dışarıdan birisini Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak göstermiş ve adeta, hem örgütle hem de halkla inatlaşmıştır. Bu tutum, partinin kazanma olasılığı çok güçlü olan Hatay´ın Defne ve Samandağ ilçelerinin kaybedilmesine yol açmıştır. Bu nedenlerle, Hatay il başkanlığı ve Defne ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyoruz.”
DSP´den istifa eden Hatay İl Başkanı Karaçay, 'Yerel seçim sürecinde izledikleri ilkesiz, tutarsız ve bütünüyle yanlış olan politikalarla partiye zarar veren, başta genel başkan olmak üzere, tüm genel merkez yöneticilerini derhal istifaya davet ediyoruz' görüşünü de kaydetti. DSP´nin Defne Belediye Başkan adayı Güzelyurt da, partisinin il ve Defne ilçe başkanlarıyla paralel hareket ederek, partisinden istifa etti. Güzelyurt, istifasına ilişkin, 'İl ve ilçe başkanı arkadaşlarımızın açıklamasına paralel olarak, bizlere destek olmak yerine önümüze duvarlar ören Genel Başkan´ın bu anlayışıyla daha fazla bir arada olamayacağımız düşüncesiyle, ben ve meclis üyesi adayı arkadaşlarım da DSP´den istifa ediyoruz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04